Nyheter

Sex döda i trafikolycka i Kiruna

Sverige Artikeln publicerades
En malmbil från Kaunis iron har frontalkrockat med en personbil som beskrivs som en minibuss eller lätt lastbil. Olyckan mellan en  inträffade i natt på länsväg 395 i Kiruna kommun.
Foto: Maria Engström-Andersson
En malmbil från Kaunis iron har frontalkrockat med en personbil som beskrivs som en minibuss eller lätt lastbil. Olyckan mellan en inträffade i natt på länsväg 395 i Kiruna kommun.

Sex personer har omkommit i en olycka mellan en lastbil och en minibuss i natt på länsväg 395 i Kiruna kommun. Samtliga omkomna satt i minibusse

– Jag kan bekräfta att det är sex personer som har omkommit i den här tragiska trafikolyckan, säger polisens kommunikatör Maria Jakobsson till TT.

Hon säger att alla de omkomna är födda på 1990-talet, att de kommer från ett utomnordiskt land och att de nu preliminärt har identifierats.

– Men vi kommer ändå att behöva göra identifieringar som är enligt Interpols standard och kommer att jobba vidare med det och det kommer att ta tid, säger Jakobsson.

Ytterligare en person satt i minibussen, men denne klarade sig med lindriga skador.

Lastbilschauffören är fysiskt oskadd men svårt chockad, enligt hans arbetsgivare. I ett pressmeddelande uppger arbetsgivaren att chauffören får stöd av företagets personalavdelning.

Larmet om olyckan kom strax före klockan 02.00 natten till lördagen. Den inträffade vid Masugnsbyn på länsväg 395 i Kiruna kommun och båda fordonen blev kraftigt demolerade.

Maria Jakobsson säger att vraket av minibussen fraktats bort från olycksplatsen och att det undersöks av polisens tekniker. Händelsen är ännu så länge rubricerad som vållande till annans död i samband med trafikolycka.

– Vi har ingen misstänkt ännu och rubriceringen kan komma att ändras. Det kan komma att klassas som en ren olycka också.

Jakobsson säger sig inte veta om det var lastbilen eller minibussen som kom över på fel sida av vägen.

– Men våra utredare kommer naturligtvis att titta närmare på det.

Hon vill inte berätta vilket land de omkomna kom ifrån eller varför de var i Sverige.

NSD rapporterar att lokalboende säger att kurvan där olyckan inträffade är ökänd som feldoserad och att flera avåkningar skett vid platsen.