Nyheter

Svensk misshandlad till döds i Spanien

Málaga Artikeln publicerades

Två svenska män har misshandlats svårt i en lägenhet i Mijas, nära Málaga på den spanska solkusten. En av männen dog, den andre vårdas på sjukhus med allvarliga skador.

Spansk polis har gripit tre personer misstänkta för mord, mordförsök och olaga frihetsberövande, enligt lokala medier.

– Vi kan bekräfta att en av de frihetsberövade är svensk medborgare, säger Katarina Byrenius Roslund, presskommunikatör på UD.

Den skadade personen är en man i 30-årsålder och hemmahörande i Svealand. Den avlidna personen var också i 30-årsåldern. De anhöriga är underrättade, meddelar Byrenius Roslund.

Enligt La Opinión de Málaga kallades den spanska polisen på fredagskvällen till en bostad i Mijas av grannar som hade hört ett bråk från huset. På plats hittades två svårt skadade män, fastbundna med handbojor och munkavlar. Den ene dog på platsen och den andre fördes till sjukhus i Málaga, med livshotande skador.

I staden San Roque nära Gibraltar greps tidigt på lördagsmorgonen tre män mellan 20 och 27 år, medan de satt i en taxi på väg mot hamnen Algecerias, enligt Diariosur. De tre männen hade i det läget avblåst sin planerade resa till Sverige och styrde mot Marocko när de greps, skriver El Mundo.

Den svenska polisen har assisterat kollegorna i Spanien:

– Vi har hjälpt dem med uppgifter. De har ställt frågor till oss, och det är det enda vi kan bekräfta, säger Stefan Marcopoulos, pressekreterare på polisens Nationella operativa avdelning (NOA)

Men enligt Marcopoulos är inte svensk polis längre inblandad i ärendet.

– Det är ett brott som har skett i Spanien, så det är spansk polis som har ärendet och det är de som får uttala sig om sig om det, säger han.