37-åring åtalas för att ha orsakat allvarlig olycka

Algutsrum Artikeln publicerades
Trafikolyckan inträffade strax söder om infarten till Algutsrum på väg 136.
Trafikolyckan inträffade strax söder om infarten till Algutsrum på väg 136.

I april skadades en kvinna i 40-årsåldern allvarligt i en trafikolycka på väg 136 strax söder om infarten till Algutsrum. Nu åtalas en 37-årig man för att ha orsakat olyckan.

Kvinnan hade fått problem med bilens motor och stannat vid sidan av vägen. Trots att hon placerat ut en varningstriangel kom en bilist och körde in i den stillastående bilen.

Kvinnan och hennes två barn, som också befann sig i bilen, fördes till sjukhus. Det ena barnet klarade sig oskatt och det andra skadade benet. Kvinnan däremot ådrog sig livshotande skallskador. Hon fördes till sjukhuset i Linköping för operation och fem månader efter olyckan låg hon fortfarande på sjukhus för sina skallskador.

Nu åtalas den 37-åriga mannen som körde in i kvinnans bil. Till åklagarens bevisning finns bland annat förhör med flera vittnen.

Enligt åtalet har mannen gjort sig skyldig till vårdslöshet i trafik samt till två fall av vållande av kroppsskada. Åklagaren menar att mannen, trots fri sikt och goda väderförhållanden, inte har iakttagit tillräcklig försiktighet när han körde in i bilen i hög hastighet.

Mannen erkänner vållande till kroppsskada men förnekar vårdslöshet i trafik. I förhör har han uppgett att han inte minns hur olyckan har gått till men att han körde lugnt eftersom han hade en studsmatta i bilen. Efter olyckan fick han ett ärr på handen och ont i ryggen och han säger att han har mått psykiskt dåligt.