”Att vattna gräsmattor i det här läget är förkastligt”

Mörbylånga Artikeln publicerades
Foto: Pontus Lundahl/TT

Kommunen får varje vecka in anmälningar om personer som misstänks bryta mot bevattningsförbudet. En av anmälningarna gäller en kommunanställd som personen anser vattnar sin gräsmatta för ofta.

Flera personer har kontaktat Mörbylånga kommun den senaste tiden, då de misstänker att någon bryter mot bevattningsförbudet.

– Vi får in ett par samtal per vecka men vi råder allmänheten att prata med de som vattnar och upplysa dem om att det råder bevattningsförbud med kommunalt vatten, säger Peter Eriksson, rörnätschef på Mörbylånga kommun.

Han tycker att man ska spara på det vatten man har, även om det är från egen brunn.

– Att vattna gräsmattor i det här läget är förkastligt.

En person har kontaktat tidningen med uppgifter om en kommunanställd i Mörbylånga som vattnar sin gräsmatta mycket.

– Jag använder vatten från min grannes brunn, vilket inte går emot något bevattningsförbud. Det är dessutom vatten som inte går att dricka. Jag är väldigt sparsam med det kommunala vattnet, berättar den kommunanställde.

Samtidigt kan han förstå att folk reagerar.

– Jag får nog tänka om och helt enkelt sluta att vattna nu, säger han.

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Östra Småland Nyheterna så godkänner du samtidigt våra regler.

På ostrasmaland.se är det möjligt att kommentera vissa artiklar. Dock tar vi bort möjligheten att kommentera artiklar med rättsrelaterat innehåll, till exempel domar och åtal. Vi hade den möjligheten tidigare, men fick då mängder med kommentarer med innehåll som vi inte kunde publicera.

För att kunna kommentera måste du ha ett användarkonto hos Disqus, vars verktyg för kommentarer används på ostrasmaland.se. På tider då Östra Småland Nyheternas webbredaktion inte är bemannad går det inte att kommentera artiklar på ostrasmaland.se

ostrasmaland.se tillämpar eftermoderering av läsarkommentarerna. Det innebär att den som skriver en kommentar får den publicerad i det närmaste omedelbart, men att kommentaren senare kan komma att modereras bort om den inte lever upp till riktlinjerna för läsarkommentarer på ostrasmaland.se.

Det innebär också att vid publiceringen är det den som skrivit kommentaren som är juridiskt ansvarig för dess innehåll och därmed kan bli anmäld för exempelvis förtal. Efter modereringen är det ansvarig utgivare på Östra Småland Nyheterna som bär det juridiska ansvaret.

Läsarkommentarer - riktlinjer

Vi har högt i tak.

Vi har en tillåtande grundinställning.

Vi vill att användarna ska komma till tals.

Men

Vi tillåter inte läsarkommentarer i samband med rättsrelaterade artiklar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer där någon anklagas för brottslighet.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara osanningar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara faktafel.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med synpunkter eller åsikter som inte är relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi publicerar inte läsarkommentarer om etnisk grupp, kön, sexuell läggning, politisk tillhörighet, yrke eller religion om det saknar betydelse i sammanhanget

Vi tillåter kritik mot personers handlingar och beslut. Etiska spelregler gäller.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppgifter som vi av etiska skäl undvikit att publicera i den diskuterade artikeln.

Vi kan publicera länkar till andra webbplatser, men de ska vara relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi rättar inte grammatiska fel, stavningsfel, meningsbyggnadsfel mm i läsarkommentarerna.