Ny rockig kör startar i Färjestaden

Färjestaden Artikeln publicerades
Amanda Mårtensson har varit med i många musikaler, bland annat Wanna Rock i Skåne. Nu ska hon leda den nya kören Joyvoice i Färjestaden.
Foto:Privat
Amanda Mårtensson har varit med i många musikaler, bland annat Wanna Rock i Skåne. Nu ska hon leda den nya kören Joyvoice i Färjestaden.

Körkonceptet Joyvoice ska starta i Färjestaden till våren.

Joyvoice-konceptet finns i ett hundratal städer runt om i landet. Man sjunger välkända hits i genrerna pop, rock och soul och alla som har lust att sjunga, både nybörjare och erfarna välkomnas till kören.

Amanda Mårtensson har anlitats som körledare. Hon har tidigare bott på Öland men flyttade till Stockholm där hon utbildade sig på Balettakademien och har de senaste åtta åren frilansat som sångerska och musikalartist. Nu har hon flyttat till Kalmar för att även studera till farmaceut.

– De kontaktade mig från Joyvoice och frågad om jag vill leda en kör. Jag har inte haft något sådant uppdrag förut, men jag har följt dem och tycker att det är ett bra koncept. Man vill främja glädje och spontanitet och frigöra sig från noter, och det tycker jag är spännande, säger Amanda Mårtensson.

    Hon berättar att det redan finns två Joyvoicekörer i Kalmar, och båda är fulltecknade. Därför satsar man nu på en kör på Öland. Den startar i mars, men redan nu har många anmält sig.

    – Det verkar finnas ett jättestort intresse, säger Amanda Mårtensson.

    Tanken är att kören sedan ska uppträda med den repertoar man tränat in under kursen.

    – Exakt var och när det blir bestämmer vi senare. Men det ska vara något publikt ställe där man har chans att sjunga för mycket folk.