Artiklar om bäckebo

Lisbeth Gardelius har avlyssnat fåglarna i sin trädgård och rapporterar att talgoxen säger: ”Jo, grabbar, det är så att jag har läst hur man gör en lavalampa här. Vore det inte fint att ha en så’n hemma hos oss?”
Foto:
Insändare 1 november

Upplysning i holken

På båda sidor på väg 125 är snöstakarna utsatta och det känns skönt inför vintern, tycker Lisbeth Gardelius. Nu är det bilen som ska fixas med isskrapa, lite extra filtar, tändare och värmeljus för att förbereda sig om man blir sittande i bilen ett tag. Det kan vara bra att ta till vana att ha med sig någon dryck och någon frukt eller choklad i bilen också. En förbandslåda och reflexväst är också bra att ha med sig. Kanske en ficklampa i handväskan.
Foto:
Insändare 16 oktober

Nu kan vintern snart komma

Ta gärna av näten som brukar finnas runt talgbollarna, så riskerar fåglarna inte att sig på dem, tipsar Lisbeth Gardelius. Det går jättebra att klippa bort dem och sedan lägga bollarna i en matare. Fåglarna blir hur glada som helst!
Foto:
Insändare 25 september

Talgoxar älskar verkligen talgbollar

Det här är en väldigt vacker blomma, menar Lisbeth Gardelius, som berättar att höstvädden blommar ganska länge med många stora blå blommor samtidigt.
Foto:
Insändare 23 september

Höstvädd