Artiklar om fredriksskans

Kvalmatchen mellan Kalmar FF och Djurgården 1983 är enda gången någonsin det utbrutit tumult av större format i samband med fotboll i Kalmar. Den inte alltför imponerande vakt- och polisstyrkan på Fredriksskans lyckades i alla fall fånga in några av DIF-supportrarna i Blue Saints som förstörde KFF-firandet på Fredriksskans.
Foto:
Torget 00.00

Kval och kravall – och flödande champagne

För en Kalmar FF-supporter var 1983 ett år då känslorna svängde fram och tillbaka mellan förnedring och eufori....

Så här såg det ut på Fredriksskans i Kalmar den 1 oktober 1972 när IFK Ystad var på besök för att spela division II-match mot Kalmar FF. Bara 464 personer var närvarande, årets lägsta publiksiffra. Två av dem var min farsa och jag. Med stor säkerhet är det vi som står på vår vanliga plats alldeles under det röda X:et. Matchen slutade 1–1.
Foto:
Torget 12 juli

Dixi, Rival – och fotboll med farsan

Inte för att jag har en aning om det, men förmodligen var det en Elfsborgsmatch farsan skulle se. Det hände...

Benjamin Kibebe gör vad han förmår för att ligga och ha ont, Dedé är härsken på allt vad provocerande AIK:are heter, Stefan Ishizaki har just kommit på att det är bäst att sätta sig på huk om det ska se trovärdigt ut att man blivit grovt misshandlad och domare Leif Sundell har lyft det röda kortet så högt att det inte kommit med på bilden. Cirkusen var fullständig på Fredriksskans denna vackra augustidag för snart 15 år sedan.
Foto:
Torget 5 juli

En ödesmatch på alla plan

Den 12 augusti 2004 hängde jag på skoj med en fotbollsfanatisk barndomsvän – för övrigt redaktör för denna...

Kalmar FF:s Smålandsmästare 1930. Övre raden från vänster: Adolf Angner, Erik Henricsson, Sten Sjögren, Sven Olsson, Bertil ”BK” Carlsson, Göte Zidén, Nils Henricsson och Knut Sjögren. Nedre raden från vänster: Ivar ”Pie” Andersson, Alf Palmér Nilsson och Edvin ”Massa” Johansson. Just den här bilden var för övrigt det allra första fotografiet av Kalmar FF som publicerades i Östra Småland.
Foto:
Torget 31 maj

Smålands stolthet av årsmodell 1930

Då tog vårsäsongen slut i höjd med skolavslutningen i början av juni och sedan dröjde det till månadsskiftet...

Saliga KFF-supportrar bär de nyblivna allsvenskarna av planen efter segern mot Halmstad den 26 maj 1949. Längst fram veteranerna Gunnar Svensson, med blommor i famnen, och till höger Artur Petersson, som gjort sin A-lagsdebut redan i mitten av 30-talet. Bakom dem skymtar från vänster Stig ”Litzen” Lundström, Lennart Engström (som då fortfarande hette Johansson), Bertil ”Jeppe” Olsson, Ivan Jonasson och Rune ”Jipas” Johansson.
Foto:
Torget 24 maj

70 år sedan KFF gick upp i Allsvenskan

En dag kom det ett brev. Ett vanligt gammaldags brev med handskriven adress, frimärke och poststämpel som det stod...