Artiklar om jämställdhet

Systrarna Letisia Pastory och Petronilla Migambile i Tanzania fick till slut ärva familjens mark, eftersom det inte fanns några bröder i familjen som kunde ta över gården. Idag kan de försörja sina familjer, och kan genom stöd från Vi-skogen använda agroforestry-metoder; att plantera träd tillsammans med grödor. Det ger ökade inkomster – samtidigt som det hjälper familjen att anpassa sig till klimatförändringarnas effekter och binder koldioxid.
Foto:
Debatt 17 april

Agera för kvinnors rätt att bruka och äga skog

Vi kräver nu att Sverige, inom ramen för sitt internationella samarbete, aktivt arbetar för att stärka kvinnors...

Nej, Socialdemokraterna är inte till för att enbart vara sparbössa och hålla reda på de offentliga finanserna. En rörelse som vill förändra samhället måste vara noga med var den vill lägga pengarna, men heller inte tveka att förklara varför man är villig att läggas ut dem. Illustration: Joakim Carlsson
Foto:
Ledare 23 mars

Har socialdemokratin tappat sitt språk?

Det har varit en fascinerande vecka. Daniel Suhonen som tidigare arbetat för den här ledarsidan är färsk krönikör...

FBC Kalmarsund har tillsammans med Färjestadens Goif startat en ledarutbildning för unga tjejer. Förhoppningen är att få fram flera kvinnliga tränare i framtiden. Från vänster: Elin Zinnerström, My Kalin, Tilda Lövenklev, Lova Haglund, Maya Fagerstedt och Moa Björnstedt är sex av tjejerna som går utbildningen.
Foto:
Sport 15 mars

Stor satsning på kvinnliga ledare

När Sporten, för några år sedan, gjorde en kartläggning av regionens alla representationslag på både herr- och...