Artiklar om sverigedemokraterna

Donald Docka Vem styr egentligen USA? Vem har sista ordet i presidentens innersta rum? Utredningen under specialåklagare Robert Mueller av Rysslands påverkan på det amerikanska valet blir allt intressantare. Vad visste han som vann mest på det, Donald Trump? Och om någon hjälpte honom illegalt i valet, vilken makt var då det?
ÖSN Ledare 31 december

Det fascinerande året 2017

En titt bakåt i bland texter och illustrationer har visat att det handlat mycket om partiledarstrider, sextrakasserier...

Att lagstifta mot tiggeri är fel väg att gå. Lagarna som finns för att förhindra kriminalitet i samband med tiggeri finns redan. Socialdemokratin bör därför avböja inviten från Moderaterna om ett nationellt tiggeriförbud. Samtala gärna om vad man kan göra för att minska tiggeriet, men förbud bör inte vara ett alternativ.
Foto:
ÖSN Ledare 10 december

Fattigdom är inte ett brott

Det här är utmärkt. Om folk tvingas att tigga och tas ifrån de pengar de drar in på tiggeriet, är det givetvis...

Miljöpartiet har enligt SCB gnällt sig ner under fyraprocentsspärren. Det märkliga är att partiet under mandatperioden förlorat 1,4 procent till den huvudsakliga måltavlan för gnället, nämligen koalitionspartnern Socialdemokraterna. Det kanske är dags för de gröna att dra en slutsats?
Foto:
ÖSN Ledare 9 december

Galna flyttplaner och gröna tårar

Donald Trumps beslut att flytta USA:s ambassad till Jerusalem är fantastiskt omdömeslöst. För en person som uttalat...