100 år firades med tårtkalas

Oskarshamn Artikeln publicerades
Jeanette Qvistberg, Robin Elvingsson, Johanna Redborn, Stefan Eriksson och Tove Freij utmanade varandra i tårtbakartävlingen och använde olika metoder för att vinna.
Foto:Ida Svensson
Jeanette Qvistberg, Robin Elvingsson, Johanna Redborn, Stefan Eriksson och Tove Freij utmanade varandra i tårtbakartävlingen och använde olika metoder för att vinna.

När Ica firade 100 år bjöd Maxi in till stort kalas. Men alla fick inte njuta av tårtan, deltagarna i tårtätartävlingen hann inte känna den goda smaken.

Dagen till ära hade personalen partyhattar på sig och överallt i butiken hände det roliga saker som fiskdamm, ansiktsmålning och tävlingar.

En av höjdpunkterna var tårtätartävlingen. Fem personer ställde upp i tävlingen och de fick en minut på sig att äta upp en prinsesstårta som skulle räcka till 6-8 personer.

Det blev en jämn match mellan Tove Freij och Robin Elvingsson och vågen fick avgöra. Vinnare blev Robin Elvingsson som fick ett fint pris.

Hela dagen strömmade besökarna in.

– Det är jätteroligt, jag har jobbat med event här i 16 år och det här slår allt, säger Matilda Åkerberg.

Tårtan som kunderna bjöds på beräknades räcka till 1 300 personer.

– Vi får hoppas att det räcker till alla, säger Matilda Åkerberg.

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Östra Småland Nyheterna så godkänner du samtidigt våra regler.

På ostrasmaland.se är det möjligt att kommentera vissa artiklar. Dock tar vi bort möjligheten att kommentera artiklar med rättsrelaterat innehåll, till exempel domar och åtal. Vi hade den möjligheten tidigare, men fick då mängder med kommentarer med innehåll som vi inte kunde publicera.

För att kunna kommentera måste du ha ett användarkonto hos Disqus, vars verktyg för kommentarer används på ostrasmaland.se. På tider då Östra Småland Nyheternas webbredaktion inte är bemannad går det inte att kommentera artiklar på ostrasmaland.se

ostrasmaland.se tillämpar eftermoderering av läsarkommentarerna. Det innebär att den som skriver en kommentar får den publicerad i det närmaste omedelbart, men att kommentaren senare kan komma att modereras bort om den inte lever upp till riktlinjerna för läsarkommentarer på ostrasmaland.se.

Det innebär också att vid publiceringen är det den som skrivit kommentaren som är juridiskt ansvarig för dess innehåll och därmed kan bli anmäld för exempelvis förtal. Efter modereringen är det ansvarig utgivare på Östra Småland Nyheterna som bär det juridiska ansvaret.

Läsarkommentarer - riktlinjer

Vi har högt i tak.

Vi har en tillåtande grundinställning.

Vi vill att användarna ska komma till tals.

Men

Vi tillåter inte läsarkommentarer i samband med rättsrelaterade artiklar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer där någon anklagas för brottslighet.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara osanningar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara faktafel.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med synpunkter eller åsikter som inte är relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi publicerar inte läsarkommentarer om etnisk grupp, kön, sexuell läggning, politisk tillhörighet, yrke eller religion om det saknar betydelse i sammanhanget

Vi tillåter kritik mot personers handlingar och beslut. Etiska spelregler gäller.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppgifter som vi av etiska skäl undvikit att publicera i den diskuterade artikeln.

Vi kan publicera länkar till andra webbplatser, men de ska vara relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi rättar inte grammatiska fel, stavningsfel, meningsbyggnadsfel mm i läsarkommentarerna.