16 influencers besöker Liljeholmens stearinfabrik

Oskarshamn Artikeln publicerades
De inbjudna instagrammarna kommer att ha exklusiv tillgång till fabriksbutiken, som hålls stängd för allmänheten på lördag.
Foto: Lotta Duse
De inbjudna instagrammarna kommer att ha exklusiv tillgång till fabriksbutiken, som hålls stängd för allmänheten på lördag.

Liljeholmens stearinfabrik testar ett nytt grepp för att nå ut på sociala medier. 16 influencers från olika delar av Sverige har bjudits in till ett event i stearinfabriken på lördag.

En influencer är en person som påverkar andra personers agerande genom att lägga ut bilder, videoklipp och kommentarer på sociala medier. Ofta handlar det om bloggare, instagrammare, youtubare eller twittrare som har många följare.

De 16 influencers som besöker Oskarshamn på lördag har tillsammans över en kvarts miljon följare på Instagram. Eventet är ett sätt för Liljeholmens att marknadsföra sig på nätet.

– Det gäller att hitta nya vägar att nå ut, säger Britta Palmqvist Hugosson, produktchef och marknadsansvarig på Liljeholmens stearinfabrik.

Hon berättar att hem och inredning är ett gemensamt intresse hos de inbjudna personerna. Några har det som yrke, andra som hobby.

Under eventet får de möjlighet att knyta nya kontakter, ta del av Instagramtips, lära sig mer om Liljeholmens, testa ljusdoppning och skapa inredningsdekorationer.

– Tanken är att de ska ta mycket bilder och skriva om oss, säger Britta Palmqvist Hugosson som tror att influencers kan vara en bra marknadsföringskanal.

– Vi har tittat på hur många följare de har så att de kan sprida budskapet om stearinljus.

Fabriksbutiken är stängd för allmänheten på lördag, men den som är nyfiken kommer att kunna se delar av eventet i en livesändning på Instagram.

Fakta

Deltagare på eventet (aliasnamn på Instagram)

colorelles

homebypernilla

josefin_netz

whatdecoratesmyday

interior_by_claudia

stinasinredning

kagahem

favorella

bohag192

sofiaatmokkasin

johannaikulla

iminlillavarldavblommor

15rum

interiorlifestylebyme

paulina.velobloom

Fotnot: En av de 16 inbjudna har hoppat av och kommer att ersättas av en annan person.

Visa mer...