25 000 kronor till upprustning av samlingslokal

Mörtfors Artikeln publicerades
Christel Ödell från Swedbank lämnade över checken till samhällsföreningens ordförande Carina Frisk och kassör Kerstin Hammarsten.
Foto:Privat
Christel Ödell från Swedbank lämnade över checken till samhällsföreningens ordförande Carina Frisk och kassör Kerstin Hammarsten.

Mörtfors samhällsförening har fått ett välkommet bidrag till upprustningen av ortens samlingslokal.

Swedbank och Stiftelsen Kronan lämnade på lördagen över en check på 25 000 kronor till samhällsföreningen. Pengarna ska gå till upprustningen och utvecklingen av Folkets hus i Mörtfors.

Mörtfors samhällsförening har i flera år jobbat med ett projekt som ska ge Folkets hus ett lyft.

– Vi vill rusta upp och göra i ordning byggnaden så att den blir mer tillgänglig för fler människor, säger Carina Frisk, ordförande i samhällsföreningen.

Bland annat planeras en renovering av köket och en utbyggnad som ska öka tillgängligheten för rörelsehindrade. Föreningen har sökt pengar från flera håll, och nyligen blev det klart att kommunen bidrar med 600 000 kronor till projektet.

Byggnadens fasad målades om i somras. Nästa steg blir att göra i ordning fönstren. Bidraget från Swedbank kommer väl till pass.

– Det känns fantastiskt bra. Då kan vi köra igång med fönsterprojektet innan det andra, säger Carina Frisk som berättar att satsningen till största delen bygger på ideellt arbete.

– Det är en stor insats av folket som bor här.