Anita Hultgren – ny ordförande i socialnämnden

Oskarshamn Artikeln publicerades
Anita Hultgren (S).
Foto:Peter Rosén
Anita Hultgren (S).

59-åriga Anita Hultgren, som tidigare var ordförande för fackförbundet Kommunal på lokal nivå, tar över som ordförande i socialnämnden efter Andreas Erlandsson från och med den 1 januari nästa år.

Hon blir dessutom vice ordförande i Oskarshamn Energi, efter Andreas Erlandsson. Det är i alla fall valberedningens förslag. Ett slutgiltigt beslut tas på Socialdemokraternas medlemsmöte den 4 december (det formella beslutet klubbas i fullmäktige den 11 december).

– Vi är glada över att Anita väljer att komma tillbaka till politiken, säger partiordföranden Anton Sejnehed.

Specialistundersköterskan Anita Hultgren var ordförande för Kommunal i Oskarshamn under en tioårsperiod – och hon har suttit i dåvarande kulturnämnden i två år. Hon arbetar numera med kvalitetssäkringen inom äldreomsorgen – och hon är socialförvaltningens samordnare när det gäller ombyggnationen av Solbacka.

Anita Hultgren – som bor i Kristdala – är gift och hon har tre egna barn.

– Min man har fyra barn. Jag har sex egna barnbarn – och min man har också sex barnbarn, så vi har alltså tolv barnbarn tillsammans. Familjen är stor. Jag är van vid att ha rusch omkring mig.

Det fackliga intresset väcktes tidigt, berättar Anita Hultgren.

– Jag har varit jättemycket engagerad inom facket ända sedan jag började jobba i början av 70-talet. Då arbetade jag som biträde i en blomsteraffär i Kristdala och Högsby. Vi hade inte avtalsenliga löner – och ingen var med i facket. Då drev jag den frågan.

– Jag har alltid varit en föreningsmänniska. Jag har varit ledare för Unga Scouter och Unga Örnar.

Var det självklart för dig att bli socialdemokrat?

– Ja, min fackliga nerv säger att det är Socialdemokraterna som är det självklara valet – jag har aldrig haft några funderingar åt något annat håll.

– Mina förfäder var dock bönder och centerpartister, så min syster och jag var obstinata och blev socialdemokrater.

Vilka frågor ligger dig varmast om hjärtat?

– Vård och omsorg – och frågor som ligger nära människan.

Hur vill du beskriva dig själv som person?

– Jag är ganska glad och jag trivs i sällskap med andra människor. Jag är dessutom ganska envis och målfokuserad, berättar Anita Hultgren, som föddes i Eksjö.

– Sedan bodde vi i Fågelfors (i Högsby kommun) tills jag var 12 år.

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Östra Småland Nyheterna så godkänner du samtidigt våra regler.

På ostrasmaland.se är det möjligt att kommentera vissa artiklar. Dock tar vi bort möjligheten att kommentera artiklar med rättsrelaterat innehåll, till exempel domar och åtal. Vi hade den möjligheten tidigare, men fick då mängder med kommentarer med innehåll som vi inte kunde publicera.

För att kunna kommentera måste du ha ett användarkonto hos Disqus, vars verktyg för kommentarer används på ostrasmaland.se. På tider då Östra Småland Nyheternas webbredaktion inte är bemannad går det inte att kommentera artiklar på ostrasmaland.se

ostrasmaland.se tillämpar eftermoderering av läsarkommentarerna. Det innebär att den som skriver en kommentar får den publicerad i det närmaste omedelbart, men att kommentaren senare kan komma att modereras bort om den inte lever upp till riktlinjerna för läsarkommentarer på ostrasmaland.se.

Det innebär också att vid publiceringen är det den som skrivit kommentaren som är juridiskt ansvarig för dess innehåll och därmed kan bli anmäld för exempelvis förtal. Efter modereringen är det ansvarig utgivare på Östra Småland Nyheterna som bär det juridiska ansvaret.

Läsarkommentarer - riktlinjer

Vi har högt i tak.

Vi har en tillåtande grundinställning.

Vi vill att användarna ska komma till tals.

Men

Vi tillåter inte läsarkommentarer i samband med rättsrelaterade artiklar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer där någon anklagas för brottslighet.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara osanningar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara faktafel.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med synpunkter eller åsikter som inte är relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi publicerar inte läsarkommentarer om etnisk grupp, kön, sexuell läggning, politisk tillhörighet, yrke eller religion om det saknar betydelse i sammanhanget

Vi tillåter kritik mot personers handlingar och beslut. Etiska spelregler gäller.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppgifter som vi av etiska skäl undvikit att publicera i den diskuterade artikeln.

Vi kan publicera länkar till andra webbplatser, men de ska vara relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi rättar inte grammatiska fel, stavningsfel, meningsbyggnadsfel mm i läsarkommentarerna.