Anmälan: Sängen var mer grå än blå

Oskarshamn Artikeln publicerades

En kvinna som köpt en säng via nätet och fått den hemlevererad tycker inte att färgen stämmer överens med de bilder som fanns på försäljarens hemsida.

Färgen på sängen stämde inte med den hon såg på bilden, så kvinnan anmäler företaget till Arn. Sängen på bilden är en helt annan säng.
Foto: Henrik Montgomery/TT
Färgen på sängen stämde inte med den hon såg på bilden, så kvinnan anmäler företaget till Arn. Sängen på bilden är en helt annan säng.

Kvinnan såg en säng som hon gillade på en möbeljättes hemsida. Hon ringde och beställde möbeln, som kostade drygt 14 000 kronor.

Men efter att ha fått den hemlevererad i början av oktober var hon missnöjd med färgen. I en anmälan till Allmänna reklamationsnämnden, Arn, skriver hon:

”Jag tycker inte att färgen på sängen stämmer överens med bilden. Sängen på hemsidan är grå. Färgen på sängen i verkligheten går mer åt det blå hållet.”

Hon kontaktade därför företaget och ville returnera sängen för att antingen få pengarna tillbaka eller få en säng som stämmer med bilden.

Men enligt kvinnan ska företaget ha nekat till att ha gjort något fel: ”Det är mitt fel att jag inte kollade på den i butik. De erbjöd en sängkappa”, skriver hon i anmälan.

Kvinnan hoppas nu att Arn ska gripa in, och får hon inte en säng i rätt färg vill hon åtminstone ha prisavdrag.