"Är vi inte värda lika mycket?"

Oskarshamn Artikeln publicerades
Tekniska kontorets personal bjuds på julshow med trerättersmiddag i arenarestaurangen.
Foto:Jimmy Larsson
Tekniska kontorets personal bjuds på julshow med trerättersmiddag i arenarestaurangen.

Tekniska kontorets personal får gå på julshow för 595 kronor per person. Det har väckt reaktioner inom hemtjänsten.

Varför ska tekniska kontorets personal alltid ha mer än hemtjänstens personal? Det undrar en besviken undersköterska som har skrivit till kommunledningen.

"Inom hemtjänsten jobbar vi hårt med att kunna ha ett julfirande samtidigt som tekniska kontoret för åtminstone andra året i rad går på julfirande på IK Oskarshamn där biljetterna kostar 595 kronor/st", skriver undersköterskan och fortsätter:

"Hur är det möjligt att ni kan bestämma att det ska vara så olika för oss anställda? Är vi i hemtjänsten inte värda lika mycket som personalen på tekniska kontoret?"

Enligt kommundirektör Rolf Persson finns ett beslut i verksamhetsledningen om att julaktivitet, måltid eller gåva får kosta 250 kronor per anställd. Trots det får tekniska kontorets personal biljetter värda 595 kronor till IK Oskarshamns julshow.

– Det tekniska har gjort är att man har utgått från 250 kronor per anställd och multiplicerat med antalet anställda. Man vet av erfarenhet att alla inte deltar, och då klarar man sig inom ramen för den fastställda budgeten, säger Rolf Persson.

Av tekniska kontorets 232 anställda brukar inte mer än hälften delta på julaktiviteterna. Därför har man kunnat satsa på en dyrare aktivitet utan att överskrida budgeten.

– Här är riktlinjer som jag behöver förtydliga, säger Rolf Persson.

– I fortsättningen ska det man gör inte kosta mer än 250 kronor per deltagare.

När ska ni förtydliga riktlinjerna?

– Det ska vi göra på nästa möte med verksamhetsledningen.

Rolf Persson tillägger att tekniska kontorets åtagande med IK Oskarshamn inte går att backa ifrån. Men från och med nästa år ska det inte vara någon skillnad mellan kommunens förvaltningar när det gäller kostnad för julaktiviteter.

– Tanken är att det ska vara en uppmuntran. Det ska inte vara en källa till irritation.