Arbetsförmedlingen: 23 sägs upp i norra länet – sju i Oskarshamn

Oskarshamn Artikeln publicerades

Förhandlingarna kring de hårda sparkrav som riktats mot Arbetsförmedlingen är nu avslutade. Totalt har 23 personer sagts upp i norra delen av länet – sju av dessa i Oskarshamn.

Sju anställda på Arbetsförmedlingen i Oskarshamn varslas om uppsägning.
Foto: Helen Edvall
Sju anställda på Arbetsförmedlingen i Oskarshamn varslas om uppsägning.

Sparkraven kom redan i samband med att Riksdagen antog Moderaternas och Kristdemokraternas budget efter valet. Regeringens budgetsamarbete med Liberalerna och Centerpartiet har inte inneburit någon ljusning för myndigheten.

– Vi har varit i en varselperiod under en lång tid, och utifrån olika samverkansförhandlingar har vi nu sagt upp 23 personer på enheten Västervik, som omfattar Hultsfred, Vimmerby, Västervik, Oskarshamn, Högsby och Mönsterås kommuner, säger Lars Borgemo arbetsförmedlingschef i norra länsdelen, till Västervikstidningen.

Av de 23 anställda som har sagts upp jobbar, enligt vad Michal Ulatowski, chef på Arbetsförmedlingen i Oskarshamn, har uppgett till OT, sju personer på kontoret i Oskarshamn.

– Förhandlingarna är avslutade och det är klart att det varit en tuff tid, säger han till tidningen.

– Det är första gången vi är med om något liknande inom Arbetsförmedlingen och det är många som drabbas.

Medarbetarna har olika långa uppsägningstider, och det är oklart hur neddragningen påverkar öppettider och arbetet med de inskrivna arbetslösa.

– Med minskad personalstyrka måste kontorsnätet anpassas för att de kontor som ska finnas kvar ska ha förutsättningar att erbjuda en effektiv service, bokade fysiska personliga möten för dem som har behov av extra stöd och en god arbetsmiljö, har Mikael Sjöberg, Arbetsförmedlingens generaldirektör, sagt i tidigare intervjuer.

 

Läs mer: