Arbetsförmedlingen behåller sitt kontor i Oskarshamn

Oskarshamn Artikeln publicerades
Arbetsförmedlingen i Oskarshamn.
Foto: Ida Svensson
Arbetsförmedlingen i Oskarshamn.

Nedläggningshotet mot Arbetsförmedlingens kontor i Oskarshamn är undanröjt.

I våras meddelade Arbetsförmedlingen att ett antal kontor skulle stängas eller göras om till så kallade servicekontor. Arbetsförmedlingen i Oskarshamn hörde till de kontor som hotades av nedläggning.

Kommunledningen motsatte sig nedläggningen i ett brev till Arbetsförmedlingens generaldirektör. Frågan har även lyfts av Arbetsförmedlingens chef i norra länet, Lars Borgemo, och sektionschef Michal Ulatowski.

Nu uppger Oskarshamns kommun att Arbetsförmedlingens huvudkontor har ändrat beslutet och att kontoret i Oskarshamn fortsätter att vara ett fullservicekontor.

– Det här känns riktigt bra för våra arbetssökande, för vårt starka näringsliv som är länets jobbmotor och säkert för medarbetarna på Arbetsförmedlingen, säger Mats Johansson, förvaltningschef för tillväxt- och näringslivskontoret vid Oskarshamns kommun, i ett pressmeddelande.

– Det här visar att när vi tillsammans går fram med sakliga och tydliga argument kan man faktiskt ompröva sina beslut och ändra det till det bättre, säger kommunstyrelsens ordförande Andreas Erlandsson (S).