Åtalas för försök till våldtäkt under dejt

Oskarshamn Artikeln publicerades
Dejt gick inte som det var tänkt.
Foto: Johan Nilsson/TT
Dejt gick inte som det var tänkt.

Via en dejtingapp bestämde en man och en kvinna att de skulle träffas i Oskarshamn och umgås. Men kvällen slutade med en polisanmälan om försök till våldtäkt.

En 23-årig man har åtalats misstänkt för försök till våldtäkt och för olaga tvång.

Det var i mars i år som mannen och en kvinna som var hemma och hälsade på i Oskarshamn hittade varandra på Tinder och bestämde sig för att ses.

De träffades i mannens bostad. Hon tyckte att det var okej att han kysste henne men hon ville inte gå längre än så. När hon sa till honom slutade han.

Enligt kvinnan blev mannen aggressiv och hotfull ett par gånger under kvällen och hon blev rädd. Men när de skojade om det blev stämningen bättre igen.

Enligt åtalet ska mannen vid ett tillfälle ha släpat med sig henne till ytterdörren för att visa några skrapmärken. Enligt kvinnan sa han att inte ens polisen vågar sig in i hans lägenhet.

Kvinnan kände att hon borde lämna lägenheten. Hon gick till hallen och började ta på sig sina skor. I förhör berättade hon att mannen ställde sig framför dörren. Han försökte sedan sticka ner händerna innanför hennes byxor men hon lyckades hindra honom. Vid det här laget var hon jätterädd. Hon försökte lugna honom och säga att de kunde träffas igen. Då flyttade han sig från dörren och hon sprang därifrån.

Hon vågade inte gå hem på vägen utan gick genom skogen eftersom hon var rädd att han följde efter henne. Hon knackade på och blev insläppt i ett hus i ett villaområde och stannade tio minuter innan hon vågade gå hem till sina släktingar.

Mannen förnekar försök till våldtäkt och har uppgett i förhör att han inte har stoppat ner sina händer innanför kvinnans byxor. Han har inte heller släpat henne i armarna eller tagit något grepp på henne och hans minns inte att han sagt något om märkena vid dörren.

Enligt mannen var det han som ville att kvinnan skulle lämna lägenheten. Han var upprörd över det som hänt tidigare under kvällen och han tyckte att hon bara ställde egna villkor. Han ville inte henne något illa.

Mannen åtalas misstänkt för olaga tvång och försök till våldtäkt. Åklagaren yrkar i andra hand på ofredande och försök till sexuellt ofredande.