Bågen spändes i Fredriksberg

Oskarshamn Artikeln publicerades

På onsdagen höll Skogens IF bågskytte för sportlovslediga barn. På plats för att testa siktet var bland andra tioåriga Eddie Henriksson.

Stor koncentration när Eddie Henriksson siktar in sig på måltavlorna.
Foto: Anton Sjöberg
Stor koncentration när Eddie Henriksson siktar in sig på måltavlorna.

För honom var siktet rätt inställt på onsdagsförmiddagen. Från sex meters håll letade sig de flesta pilarna mot det gula området på måltavlan.

– Det var kul, jag har tidigare bara spelat fotboll men jag kan tänka mig att fortsätta med bågskyttet efter detta, säger Eddie Henriksson.

Eddie Henriksson kan tänka sig att fortsätta med bågskytte.
Eddie Henriksson kan tänka sig att fortsätta med bågskytte.

Till hjälp hade han också tränaren Petra Jamil som instruerade honom hur han skulle hålla för att få pilarna rätt.

– Vi brukar ge barnen möjligheten att komma hit och testa under sportlovet varje år. Förra året kom ungefär 40 stycken. Det brukar vara uppskattat och det händer att vissa blir intresserade av att fortsätta med sporten, säger Petra Jamil.

Intresset för bågskytte brukar alltså vara stort, men likt för de flesta sporter så går intresset i vågor. Petra Jamil berättar att allra flest nyfikna besökare brukar klubben få efter att pil och båge varit i centrum i filmer. Till exempel efter Hungerspel-filmerna.

– Men mycket av intresset kommer nog också från att det är en rätt lugn sport. För de som inte tycker om lagsporter eller föredrar sporter som utgår från koncentrationsförmåga, så är ju bågskytte perfekt, menar Petra Jamil.