Besvikelse och ilska efter nedläggningsbeslut

Misterhult
Hultgården med boendet Ängsbacken i Misterhult.
Foto: Jimmy Larsson
Hultgården med boendet Ängsbacken i Misterhult.

Det oeniga beslutet i socialnämnden att förorda en nedläggning av äldreboendena i Misterhult har väckt starka reaktioner.

Här följer ett axplock av läsarnas kommentarer på Nyheternas Facebooksida.

Aino Johansson: Blev djupt besviken. Nu vet man vilka partier man inte ska rösta på. På Charlottagården har man inte alls haft svårighet att få personal och de som har flyttats dit har trivts. Vad gäller kommunikationerna kunde kommunen upphandlat med hjälp av mervärdespengarna att en 9-personers buss kunde ha trafikerat sträckan Ohmn-M-hult minst fyra ggr per dag. Vad gäller ekonomi så hjälpte det inte att Lillängen en gång i tiden sparade och fick pengar över i sin budget. Dom pengarna fick inte Lillängen behålla, utan det kom att täcka minuskostnader på andra boenden. Nej varje boendeform ska ha en äldrepeng per individ. De boenden som kan hålla budgeten, utan att dra ner på personal och bra mat får vara kvar. De som inte kan - de får avvecklas.

Kristina Sigfridsson: Sorgligt. Men med tanke på hur det ser ut för vårat sjukhus, så är väl planen att göra det till långvård, fast det vill väl inte politikerna kännas vid, inte lätt att bli gammal.

Thomas Oscarsson: Ett möte där man får intrycket av att ledamöterna är dåligt pålästa.

Marita Blomberg-Nilsson: Jag blir både ledsen, besviken på folkvalda och arg.

Peder Melzén: Skäms på er.

Cecilia Linde: Resan från Oskarshamn till Misterhult tar också 22 minuter. Men nu bor ju inte alla kommuninvånare, personal som jobbar i Misterhult och anhöriga med flera i Oskarshamn. Gör vår kommun till den glesbygdskommun den är och låt de som vill leva där få den möjligheten.

Ann Sjöberg: Väldigt tråkigt.

Meg Sunesson: Jag blir nyfiken på vad det innebär att boendena i Misterhult är dyra. Att vi har dyra boenden har jag läst förut när det gäller förslagen om nedläggningar, men jag har aldrig läst vad de faktiska kostnaderna är. Vad kostar en plats på ett boende på Solbacka, i Misterhult och Påskallavik? Är det någon som vet skillnaderna?

Johan Engström: Bedrövligt!