Bilbrand skapar oro i Norrtorn

Oskarshamn Artikeln publicerades
Orsaken till branden är fortfarande oklar.
Foto: Alice Göransson
Orsaken till branden är fortfarande oklar.

Under natten till måndagen skadades två bilar i en brand på Norrtorn i Oskarshamn. Enligt en boende på Tornvägen har det hänt så pass mycket i området under den senaste tiden att flera vill flytta därifrån.

Larmet om branden på Tornvägen kom strax efter klockan 01.30 under natten till måndagen och räddningstjänst och polis skickades till platsen. En av bilarna blev helt utbränd medan den andra skadades delvis. Inga personer ska ha skadats vid händelsen och polisen har gjort en anmälan om skadegörelse genom brand samt spärrat av platsen för en teknisk undersökning.

En boende på gatan, som inte vill ha sitt namn publicerat, berättar att han under måndagsmorgonen talade med personen som larmade om branden.

– Personen som larmade vaknade av smällarna och såg lågor från sitt fönster. Det var flera rejäla smällar, säger mannen.

En av bilarna blev hel utbränd.
Foto: Alice Göransson
En av bilarna blev hel utbränd.

Mannen berättar att det har hänt så pass mycket den senaste tiden i området att flera känner oro och vill flytta därifrån.

– Folk flyttar härifrån, det står flera tomma lägenheter här av en anledning. Vi som bor här känner oss oroliga, vad händer nästa gång?

Mannen berättar att det var någon eller några som tände eld på informationsblad i två trappuppgångar på Norrtornsvägen förra månaden. Förra veckan var det även några som förstörde både blomkrukor samt utemöbler. Enligt mannen ska även ett flertal bilar ha repats i området.

– Även jag har haft planer att flytta härifrån. Man blir såklart väldigt orolig när sådant här händer.