Böter för veterinär med 59 katter

Oskarshamn Artikeln publicerades

Veterinären Gabriele Meurer döms för brott mot djurskyddslagen efter att hon hållit fler katter än hon haft tillstånd till.

Nästan två år efter länsstyrelsens kontroll hos veterinären Gabriele Meurer kom domen. Hon fälls för brott mot djurskyddslagen.

Hon bor utanför Kristdala där hon även har sin veterinärmottagning.

I december 2015 gjorde länsstyrelsen en kontroll av djurhållningen hemma hos henne. Vid den kom det fram att hon hade 59 katter. Det trots att kommunen bara hade gett henne tillstånd att ha max 25 katter.

Gabriele Meurer har förnekat brott under hela processen. Hon har tryckt på att hon är en legitimerad veterinär och att hon har rätt att behandla katter. Hon har en veterinärmottagning på platsen och det finns inga begränsningar för veterinärer om hur många eller hur länge katter för behandlas.

Hon har också framfört att katterna var under behandling och rehabilitering hos henne och att de flesta katterna kommit till henne från olika katthem eller fångats i fällor och burar.

Tingrätten har kommit fram till att hon inte har följt tillståndsreglerna som finns i djurskyddslagen. Men bedömer att hon inte kan dömas för uppsåtligt brott. Därför blir straffet 30 dagsböter.

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Östra Småland Nyheterna så godkänner du samtidigt våra regler.

På ostrasmaland.se är det möjligt att kommentera vissa artiklar. Dock tar vi bort möjligheten att kommentera artiklar med rättsrelaterat innehåll, till exempel domar och åtal. Vi hade den möjligheten tidigare, men fick då mängder med kommentarer med innehåll som vi inte kunde publicera.

För att kunna kommentera måste du ha ett användarkonto hos Disqus, vars verktyg för kommentarer används på ostrasmaland.se. På tider då Östra Småland Nyheternas webbredaktion inte är bemannad går det inte att kommentera artiklar på ostrasmaland.se

ostrasmaland.se tillämpar eftermoderering av läsarkommentarerna. Det innebär att den som skriver en kommentar får den publicerad i det närmaste omedelbart, men att kommentaren senare kan komma att modereras bort om den inte lever upp till riktlinjerna för läsarkommentarer på ostrasmaland.se.

Det innebär också att vid publiceringen är det den som skrivit kommentaren som är juridiskt ansvarig för dess innehåll och därmed kan bli anmäld för exempelvis förtal. Efter modereringen är det ansvarig utgivare på Östra Småland Nyheterna som bär det juridiska ansvaret.

Läsarkommentarer - riktlinjer

Vi har högt i tak.

Vi har en tillåtande grundinställning.

Vi vill att användarna ska komma till tals.

Men

Vi tillåter inte läsarkommentarer i samband med rättsrelaterade artiklar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer där någon anklagas för brottslighet.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara osanningar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara faktafel.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med synpunkter eller åsikter som inte är relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi publicerar inte läsarkommentarer om etnisk grupp, kön, sexuell läggning, politisk tillhörighet, yrke eller religion om det saknar betydelse i sammanhanget

Vi tillåter kritik mot personers handlingar och beslut. Etiska spelregler gäller.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppgifter som vi av etiska skäl undvikit att publicera i den diskuterade artikeln.

Vi kan publicera länkar till andra webbplatser, men de ska vara relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi rättar inte grammatiska fel, stavningsfel, meningsbyggnadsfel mm i läsarkommentarerna.