C: Vi får vara nöjda

Oskarshamn Artikeln publicerades
Charlotte Sternell är nöjd med Centerpartiets valresultat även om hon hade hoppats på mer.
Foto: Lotta Zaar
Charlotte Sternell är nöjd med Centerpartiets valresultat även om hon hade hoppats på mer.

Centerpartiet går framåt i Oskarshamn och ser ut att ta ett till mandat i kommunfullmäktige. Nu väntar samtal om hur kommunen ska styras, med alla utom Sverigedemokraterna.

Charlotte Sternell är ny i politiken och borde komma in i fullmäktige eftersom hon står på andra plats på partiets lista.

– Vi har ökat ett mandat med lite förbehåll för onsdagsrösterna. Sedan är det fyra kandidater som har kört personvalskampanjer så vi får se. Jag hoppas att jag kommer in om ingen kryssar sig förbi mig. Om vi skulle tappa ett mandat så ser det annorlunda ut.

Hon tycker att det är viktigt att få ett hållbart styre i kommunen.

– Vi ska prata med andra partier för att hitta ett stabilt styre för Oskarshamns bästa. Det vi säkert inte samarbetar med är SD. I det här läget behöver vi komma överens för att föra kommunen framåt. I kommunpolitiken är det inte lika mycket partipolitik och ideologi som styr utan mer dialog och samarbete.

På riksnivå såg det ett tag ut som om centern skulle få ännu högre siffror än det blev.

– Jag hade hoppats på tio procent som opinionsmätningarna sade. Samtidigt får vi det bästa resultatet på 30 år. Jag hade en vadslagning med min man och han prickade rätt, det svider lite.

Charlotte Sternell ser framgången som ett resultat av partiets tydlighet.

– Vi står för starka värderingar om medmänsklighet och jämställdhet. Annie Lööf är en stark partiledare som står upp för vad hon tycker och tänker. Lokalt har vi haft en rolig valrörelse. Vi har gnetat på i valstugan och lappat brevlådor.