”De flesta vi har frågat vill ha treor på 75 kvadratmeter”

Oskarshamn Artikeln publicerades

Det kan bli både hyresrätter, trygghetsboende och bostadsrätter på Bohmansområdet.

De nya bostäderna ska byggas på tre fastigheter i närheten av Norra kajen.
Foto: Amanda Ekblad
De nya bostäderna ska byggas på tre fastigheter i närheten av Norra kajen.

I somras tog BJC Group över bostadssatsningen i norra delen av inre hamnen, där Gyllene hem tidigare planerat att bygga ett 100-tal kooperativa hyresrätter.

– Vi har för avsikt att bygga bostäder på tre fastigheter vid Norra kajen, säger Daniel Bruun, vice vd för BJC Group.

– Vi tänker oss bostadsrätter närmast vattnet, ut mot Norra strandgatan, och innanför det blir det hyresrätter.

Han berättar att de undersöker möjligheten att bygga hyresrätterna med hjälp av bidragspengar från Boverket. För att beviljas bidrag krävs att man bygger miljömässigt och förbinder sig att inte överstiga en viss hyresnivå.

Tanken är att det ska bli både hyresrätter, trygghetsboende och bostadsrätter.

Bolaget har frågat de som tidigare anmält intresse till Gyllene hem om de är fortsatt intresserade och vilken storlek på lägenheterna de vill ha.

– De flesta vi har frågat vill ha treor på runt 75 kvadratmeter. Då sjunker antalet lägenheter. Jag skulle tro att det blir ett 80-tal totalt.

BJC har ännu inte gjort någon extern marknadsföring av projektet.

– Just nu har vi bara gått på befintliga intresselistor. Vi har som målsättning att under hösten sanera och projektera så att vi runt årsskiftet har en produkt som vi känner oss trygga med och kan gå ut på marknaden och sälja.

Bolagets intåg på bostadsmarknaden i Oskarshamn välkomnas av kommunen.

– Det känns väldigt bra att det kommer in en aktör på marknaden som har väldigt stor erfarenhet och de resurser som krävs för att få igång ett bygge, säger kommundirektör Rolf Persson.

– Det kändes lite som att proppen gick ur när Mejeriplan kom igång. Nu rullar det på på flera håll. Det är framför allt kul att det blir en byggnation i det här området där vi som kommun har satsat en hel del, säger kommunalrådet Andreas Erlandsson (S).