Delfinfeber i Saltvik

Saltvik Artikeln publicerades
Nyheternas reporter Peter Rosén tog den här bilden i Saltvik på måndagskvällen. 5 bilder
Foto:Peter Rosén
Nyheternas reporter Peter Rosén tog den här bilden i Saltvik på måndagskvällen.

Vill du se delfiner? Ja, då ska du åka till hamnen i Saltvik, utanför Oskarshamn. Vår tidning såg två stycken delfiner på måndagsförmiddagen.

Här möttes vi av en hel del personer som stod och blickade ut över vattnet, med kameror och kikare i högsta hugg.

De pekade på en liten båt som låg en bit ut.

– Där ute är de. Det är två stycken delfiner. Det är så att man ryser. Delfiner är så fantastiska. Jag ska bli delfin i nästa liv, sade Gunilla Strömberg, som stod och spanade efter delfinerna tillsammans med Tommy Snygg och Sven-Olof Stenborg.

Och, ja, några ögonblick senare fick vi äntligen se dem. Vilken häftig upplevelse! Tänk att få se delfiner här, i våra trakter – det trodde man verkligen inte att man skulle få uppleva.

– Jag tror att de är på väg till Kolmården. De ska till sina kompisar och ta ut dem till friheten, sade Gunilla Strömberg och skrattade.

– Men kommer de till Simpevarp, så stannar de där. Där finns både varmvatten och mycket fisk, påpekade Sven-Olof Stenborg.

Gunilla Strömberg berättade att hennes dotter har klappat Kolmårdens delfiner.

– Hon sa att det var ungefär som att ta på ett skalat, kokt ägg. Så känns huden.

Sven-Olof Stenborg kom med dagens bästa citat:

– Jag har varit på delfinsafari på Kanarieöarna – men jag fick aldrig se några delfiner. Sedan åker man till Saltvik och får se två stycken.

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Östra Småland Nyheterna så godkänner du samtidigt våra regler.

På ostrasmaland.se är det möjligt att kommentera vissa artiklar. Dock tar vi bort möjligheten att kommentera artiklar med rättsrelaterat innehåll, till exempel domar och åtal. Vi hade den möjligheten tidigare, men fick då mängder med kommentarer med innehåll som vi inte kunde publicera.

För att kunna kommentera måste du ha ett användarkonto hos Disqus, vars verktyg för kommentarer används på ostrasmaland.se. På tider då Östra Småland Nyheternas webbredaktion inte är bemannad går det inte att kommentera artiklar på ostrasmaland.se

ostrasmaland.se tillämpar eftermoderering av läsarkommentarerna. Det innebär att den som skriver en kommentar får den publicerad i det närmaste omedelbart, men att kommentaren senare kan komma att modereras bort om den inte lever upp till riktlinjerna för läsarkommentarer på ostrasmaland.se.

Det innebär också att vid publiceringen är det den som skrivit kommentaren som är juridiskt ansvarig för dess innehåll och därmed kan bli anmäld för exempelvis förtal. Efter modereringen är det ansvarig utgivare på Östra Småland Nyheterna som bär det juridiska ansvaret.

Läsarkommentarer - riktlinjer

Vi har högt i tak.

Vi har en tillåtande grundinställning.

Vi vill att användarna ska komma till tals.

Men

Vi tillåter inte läsarkommentarer i samband med rättsrelaterade artiklar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer där någon anklagas för brottslighet.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara osanningar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara faktafel.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med synpunkter eller åsikter som inte är relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi publicerar inte läsarkommentarer om etnisk grupp, kön, sexuell läggning, politisk tillhörighet, yrke eller religion om det saknar betydelse i sammanhanget

Vi tillåter kritik mot personers handlingar och beslut. Etiska spelregler gäller.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppgifter som vi av etiska skäl undvikit att publicera i den diskuterade artikeln.

Vi kan publicera länkar till andra webbplatser, men de ska vara relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi rättar inte grammatiska fel, stavningsfel, meningsbyggnadsfel mm i läsarkommentarerna.