Den åtalade om offrets attack: ”Någonting slog slint”

Möckhult Artikeln publicerades
Kniven som offret ska ha använt när han attackerade den åtalade.
Foto: Polisen
Kniven som offret ska ha använt när han attackerade den åtalade.

Vad var det egentligen som hände i det där garaget den 2 mars? Det enda vittnet är den åtalade själv. ”Någonting slog slint, han blev helt svart i ögonen”, säger mannen i rättens förhör.

Det är den åtalade som under sitt förhör i rätten beskriver vad som hände med 50-åringen, offret, strax innan han gick till attack.

– Det var som att allting vände på ett ögonblick.

Strax innan hade den åtalade tagit upp den USA-resa han skulle åka på dagen efter.

– Vi höll på att arbeta med en bil i garaget när jag sa att vi måste avsluta nu för jag måste gå in och packa inför min resa till USA imorgon. Och då reagerade han väldigt starkt. ”USA, hur faan tänker du?” sa han. ”Jag som inte ens har mat på bordet”, sen var det som att någonting slog slint.

För att backa bandet lite så hade offret och den åtalade lärt känna varandra några år tidigare.

Den åtalade hade anställt honom via arbetsförmedlingen för att jobba i hans bilverkstad med olika typer av installationer då han var duktig på datorer.

De har aldrig haft någon privat relation utan bara umgåtts i jobbsammanhang.

Andra i den åtalades närhet hade varnat för honom innan han anställde honom då han har ett kriminellt förflutet och har kallats både hotfull och manipulativ.

– Men jag brydde mig inte så länge han var schysst mot mig, berättar den åtalade i förhöret.

Han berättar att han visste att 50-åringen hade dålig ekonomi och att han då och då kunde låna ut småsummor till honom.

– Han sa att han får 7000 kronor från försäkringskassan utöver det han tjänar från mig och att jag själv tjänar fyra gånger så mycket som han.

För den åtalade var bilverkstaden en hobby, någonting utöver hans vanliga jobb, medan offret hade det som levebröd något som enligt den åtalade kan ha skapat en obalans och beroendeställning.

– Han ville att vi skulle bygga ut verkstaden, att vi skulle ta in mer jobb och tjäna mer pengar, medan jag hade inget behov av det. Dessutom hade jag separerat hösten innan från min sambo som jag har två barn med vilket gjorde att verkstaden hade fått prioriteras ner ännu mer.

Han tror att hans USA-resa på något sätt fick bägaren att rinna över för offret.

– Det blev väl för mycket för honom helt enkelt.

Läs mer: