En av kommunens största arbetsplatser fick semester

Oskarshamn Artikeln publicerades
Visst kan man ana en viss glädje när klockan passerat 12. Det betyder ju semester.
Foto: Hanna Dockson
Visst kan man ana en viss glädje när klockan passerat 12. Det betyder ju semester.

Våren har varit ovanligt tuff för personalen på Scania. Övertid har blivit en ofrivillig del av jobbet så årets semester var mer efterlängtad än någonsin.

Klockan tolv hördes signalen som innebar att arbetarna fick avsluta det som de höll på med. Den här gången innebar den några veckors semester.

– Det har varit mycket övertid den här våren så visst är jag glad att fyra veckors semester börjar i dag. Det var länge sedan jag hade så lång semester, säger Christer Pettersson. När han ska beskriva stämningen inne på Scania så tvekar han lite.

Christer Pettersson var på språng till fyra veckors semester.
Foto: Hanna Dockson
Christer Pettersson var på språng till fyra veckors semester.

– Jag skulle säga att stämningen är blandad. Dels finns det de som är väldigt glada, men det finns också de som ska arbeta hela sommaren och de är inte lika glada, säger Christer Pettersson.

Det är 2900 anställda på Scania i dag och av dem är det merparten som går på semester under fredagen.

– Vi kommer att ha en mindre styrka med personal som arbetar med underhållningsarbete och installationer, säger Ida Hammarqvist, informationschef vid Scania.

Från alla grindar på området så strömmar det stundtals ut personal som arbetar inom olika områden och alla har olika befattningar. En mamma har bråttom för hon ska hämta barnet på dagis.

– Det är jätteskönt att få semester. Våren har varit väldigt hektiskt och det har varit väldigt mycket strul med bemanning. Jag skulle dock säga att stämningen har blivit bättre de senaste veckorna än vad den har varit under våren. Stämningen i dag har varit väldigt munter och alla har väntat på att hornet skulle ljuda, säger Sara Ahnlund.