En bra bit kvar till ny skidlift

Oskarshamn Artikeln publicerades
Pelle Grahn, Jonas Palmquist och Jim Håkansson hoppades att den nya liften skulle kunna vara på plats redan till nästa säsong. Men de får vänta ett tag till.
Foto:Roger Carlsson
Pelle Grahn, Jonas Palmquist och Jim Håkansson hoppades att den nya liften skulle kunna vara på plats redan till nästa säsong. Men de får vänta ett tag till.

Kampanjen för att finansiera en ny lift på Hjortberget går trögt. Men Hjortbergets skidklubb knegar vidare för att nå sitt mål.

På Hjortbergets hemsida går det att följa resultatet. Hittills har företag och privatpersoner betalat för 29 meter lift. Men det är en lång bit kvar till 600 meter.

– Det har gått ganska trögt, säger Jim Håkansson, ordförande i skidklubben.

I mitten av mars summerades den lyckade säsongen som innehöll 55 dagar med snö i liften och backarna.

Men den nuvarande liften som hängt med sedan 70-talet behöver bytas ut. En ny beräknas kosta tre miljoner. Därför startade skidklubben en kampanj för att ge näringslivet chans att hjälpa till att finansiera liften genom att köpa ett antal meter lift.

Men den gick inte lika bra som klubben hade hoppats på. För att hinna beställa en lift redan till nästa säsong hade finansieringen behövt vara löst vid det här laget.

– Vi har fått korrigera tidsplanen, nu satsar vi på säsongen efter i stället, på att få den på plats under 2018, säger Jim Håkansson.

Men att det tar längre tid än beräknat är inget skidklubben låter sig nedslås av.

– Det här är det största enskilda projektsatsningen vi har gett oss in på. Vi fortsättar att knega på, säger Jim Håkansson.

Under tiden är det andra arbeten som behöver göras. Den nya pistmaskinen behöver någonstans där den kan stå under tak. I väntan på en permanent garagelösning kommer ett tält sättas upp som skydd.

– Vi har andra projekt också som vi ska ta tag i inför nästa säsong, säger Jim Håkansson som tillsammans med de andra i klubben lägger ner många timmars ideellt arbete för att hålla skidanläggningen i bra skick.

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Östra Småland Nyheterna så godkänner du samtidigt våra regler.

På ostrasmaland.se är det möjligt att kommentera vissa artiklar. Dock tar vi bort möjligheten att kommentera artiklar med rättsrelaterat innehåll, till exempel domar och åtal. Vi hade den möjligheten tidigare, men fick då mängder med kommentarer med innehåll som vi inte kunde publicera.

För att kunna kommentera måste du ha ett användarkonto hos Disqus, vars verktyg för kommentarer används på ostrasmaland.se. På tider då Östra Småland Nyheternas webbredaktion inte är bemannad går det inte att kommentera artiklar på ostrasmaland.se

ostrasmaland.se tillämpar eftermoderering av läsarkommentarerna. Det innebär att den som skriver en kommentar får den publicerad i det närmaste omedelbart, men att kommentaren senare kan komma att modereras bort om den inte lever upp till riktlinjerna för läsarkommentarer på ostrasmaland.se.

Det innebär också att vid publiceringen är det den som skrivit kommentaren som är juridiskt ansvarig för dess innehåll och därmed kan bli anmäld för exempelvis förtal. Efter modereringen är det ansvarig utgivare på Östra Småland Nyheterna som bär det juridiska ansvaret.

Läsarkommentarer - riktlinjer

Vi har högt i tak.

Vi har en tillåtande grundinställning.

Vi vill att användarna ska komma till tals.

Men

Vi tillåter inte läsarkommentarer i samband med rättsrelaterade artiklar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer där någon anklagas för brottslighet.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara osanningar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara faktafel.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med synpunkter eller åsikter som inte är relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi publicerar inte läsarkommentarer om etnisk grupp, kön, sexuell läggning, politisk tillhörighet, yrke eller religion om det saknar betydelse i sammanhanget

Vi tillåter kritik mot personers handlingar och beslut. Etiska spelregler gäller.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppgifter som vi av etiska skäl undvikit att publicera i den diskuterade artikeln.

Vi kan publicera länkar till andra webbplatser, men de ska vara relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi rättar inte grammatiska fel, stavningsfel, meningsbyggnadsfel mm i läsarkommentarerna.