Esteter bjuder på musikaliskt äventyr

Oskarshamn Artikeln publicerades
Oliver Fransson, Linnéa Augustinsson, Nora Semaan och Elin Nilsson spelar gänget som hittar en magisk bok som leder dem ut på äventyr.
Foto:Andreas Bendroth
Oliver Fransson, Linnéa Augustinsson, Nora Semaan och Elin Nilsson spelar gänget som hittar en magisk bok som leder dem ut på äventyr.

600 barn från årskurs 1-3 kommer under veckan besöka konsertsalen på Oscarsgymnasiet för att se barnmusikalen Den Magiska Boken. En föreställning gjord från ax till limpa av estetiska programmets sistaårselever.

Musikalen handlar om ett gäng skolungdomar som på biblioteket hittar en bok som kan transportera dem till olika världar. Under äventyrets gång får de lära sig samarbeta och dra nytta av varandras unika egenskaper.

– Budskapet i föreställningen är att vi alla är olika och att det är någonting bra, berättar Joel Nilsson. Musikalens pianist och en av 30 elever som arbetat med pjäsen.

Manus, musik, kostym, scenografi och rekvisita - allt är gjort av eleverna. Arbetet har pågått i ett år, och avslutas nu med åtta föreställningar.

Någon nervositet märks inte.

– Nej, vi repade hela tiden förra veckan så nu vill man bara få in publiken och köra, säger Lovisa Fältsjö som spelar indian i pjäsen.

Musikalen riktar sig till barn och under veckan kommer alla lågstadiebarn i Oskarshamn få gå och kolla på den.

Att ha just barn som publik tycker eleverna ska bli extra spännande och roligt.

– Man får en helt annan respons när man spelar för barn. De är så direkta och uppfattar allt man gör. En vuxen publik är så lugn och sansad. Med barn blir det lite mer drama, säger Joel Nilsson som också hoppas det kan så ett frö hos några åskådare.

– Barn är så mottagliga i den åldern att det är kul om man kunde få dem intresserade av musik och teater.

För den som inte går på lågstadiet finns det en chans att gå och se musikalen på onsdag klockan 18.

Då är allmänheten inbjuden. Som vanligt väntas många av elevernas nyfikna släkt och vänner fylla bänkarna.

– Det ska bli kul att äntligen få visa upp det man har gjort så de får se vad det är man har pratat om varje dag efter skolan, säger Lovisa Fältsjö.