Ett sista försök att övertala politikerna om äldreboenden

Misterhult
Hultgården i Misterhult har varit hotad tidigare. På en av våningarna ligger boendet Ängsbacken som är nedläggningshotat.
Foto: Jimmy Larsson
Hultgården i Misterhult har varit hotad tidigare. På en av våningarna ligger boendet Ängsbacken som är nedläggningshotat.

Sex av 25 politiker från S och M har tackat ja till att träffa samhällsföreningarna och prata om nedläggningen av äldreboenden i Misterhult. Mötet hålls bara några dagar innan det slutgiltiga beslutet ska tas.

Det är samhällsföreningarna i Misterhult, Mörtfors, Figeholm och Fårbo som har bjudit in alla ledamöter som sitter i kommunfullmäktige för Socialdemokraterna och Moderaterna.

– Sex politiker från S och M har sagt att de kommer, säger Lotta Sand Rydberg, som är engagerad i samhällsföreningen i Misterhult.

Vilka det är vill hon inte precisera.

Mötet kommer att hållas i församlingshemmet i Misterhult på torsdagskvällen. Men det är inte öppet för allmänheten eller för media. Istället kommer politikerna få träffa representanter från de fyra samhällsföreningarna och från PRO.

Lotta Sand Rydberg vill inte gå in på exakt vad som kommer att tas upp under mötet med politikerna i fullmäktige.

– Syftet är att de ska få en förståelse för varför vi protesterar, att det ska få en förståelse för vad vi känner och få höra våra argument. Vi vill rädda Hultgården och hitta andra lösningar, säger Lotta Sand Rydberg.

Hundratals personer slöt upp under en manifestation som hölls i centrala Oskarshamns nyligen som en protest mot nedläggningsbeslutet. Det finns en chans till att höra sin röst hörd.

På måndag, den 11 november, ska kommunfullmäktige ta beslut om Ängsbackens och Charlottagårdens framtid. När politikerna anländer till Forum där sammanträdet hålls kommer de att mötas av fler protester. Hela Sverige ska leva, samhällsföreningarna och andra som vill kommer att sluta upp. Några kommer också närvara under mötets gång.