Favorit i repris på Latitud 57

Oskarshamn Artikeln publicerades
Stiftelsen spelade på Latitud 57 2014. 2 bilder
Foto:Louise Volke
Stiftelsen spelade på Latitud 57 2014.

En favorit i repris och en finalist från Melodifestivalen. Stiftelsen och Benjamin Ingrosso är klara för Latitud 57 i sommar.

Stiftelsen gjorde succé på Latitud 57 för tre år sedan. I sommar återvänder de till festivalen som ett av de mest önskade banden.

– De har släppt en ny platta och sålt ut en hel vårturné. Jättemycket folk har önskat dem i våra sociala kanaler inför Latitud 57 2017, säger festivalgeneralen Christian Åberg.

Bandet var i början av sin karriär när de spelade i Oskarshamn 2014.

– När Stiftelsen var här senast hade de släppt en skiva och var poppis. Nu har de släppt fler skivor och är ännu större.

Christian Åberg berättar att det är vanligt att artister som publiken gillar återkommer till festivaler. Latitud 57 har dessutom arrangerats så pass länge att många av de största svenska artisterna nu har spelat på festivalen.

– Vi gör festivalen för nionde året och har haft 10–15 artister per festival. Vi är uppe i 100 artister snart. Det finns inte jättemånga kvar av headlinekaraktär som inte har varit på Latitud. Men det finns några kvar som vi ser fram emot till 10-årsjubileet nästa år.

Benjamin Ingrosso, aktuell som en av finalisterna i Melodifestivalen, är också klar för Latitud 57.

– Det är en spännande bokning. Vi bokade honom för ganska länge sedan, innan mello drog igång.

Trots att han bara är 19 år gammal har Benjamin Ingrosso redan en lång karriär bakom sig. 2006 vann han Lilla melodifestivalen, 2007 medverkade han på Diggiloo-turnén och 2014 vann han tv-programmet Let's dance.

– Det blir spännande i morgon (lördag). Vi hoppas att Latitudanhängarna röstar för fullt så att han går så långt att vi har en vinnare i Melodifestivalen på Latitud.

Latitud 57 har inte släppt alla artister än. Nästa vecka räknar man med att kunna släppa ytterligare två artister till stora scenen. Det blir också ett antal artister till den mindre scenen på området.

Christian Åberg är nöjd med artistuppställningen.

– Vi har ett starkt startfält även i år. Det är både folkligt och kreddigt. Vi har något för alla.