Fullbelagd sommar på Bråbo bed and breakfast

Oskarshamn Artikeln publicerades
Gudrun och Mats Arvidsson bedriver Bråbo bed and breakfast sedan i juli förra året.
Foto: Amanda Ekblad
Gudrun och Mats Arvidsson bedriver Bråbo bed and breakfast sedan i juli förra året.

Förra sommaren startade Gudrun och Mats Arvidsson ett bed and breakfast i Bråbo utanför Kristdala. Den här sommaren har de haft fullbokat nästan varje dag.

Gudrun och Mats Arvidsson har bott i Bråbo sedan fem år tillbaka. Valet att starta upp ett bed and breakfast och ett kafé har varit något som de tänkt på länge.

– Vi bodde tidigare på Öland och började pratat lite om att starta ett kafé eller hotell. Men de flesta var för stora ställen så vi vågade oss inte på det. När Bråbogården blev till salu sa vi att nu måste vi köpa det annars kommer vi ångra oss resten av våra liv, säger Gudrun Arvidsson.

Gudrun och Mats Arvidsson jobbar som båda som lärare så därför passar det bra med att driva verksamheten på sommaren. Gudrun Arvidsson berättar att hon gärna i framtiden skulle vilja bedriva verksamheten året runt.

På Bråbo bed and breakfast så är det totalt fem rum med åtta bäddar, rummen har de döpt efter olika små byar från närområdet. Gudrun Arvidsson berättar att det har varit nästintill fullbelagt i alla rum hela sommaren. Det har varit lite mindre ruljans på kaféet i sommar och hon tror att det beror på värmeböljan som varit. Gudrun Arvidsson tycker det allra roligaste med att driva verksamheten är att träffa människor.

– Det är att man träffar så positiva och trevliga människor, säger Gudrun Arvidsson.

Ute i trädgården kan gästerna sitta för att njuta av sitt fika.
Foto: Amanda Ekblad
Ute i trädgården kan gästerna sitta för att njuta av sitt fika.

Anna Sjögren jobbar på Bråbo B & B och hon berättar att det är hennes första sommarjobb. Hon tycker det är roligast när det är full rulle.

– När de kommer mycket folk hit och det är mycket att göra är det kul, säger Anna Sjögren.

Anna Sjögren jobbar på Bråbo bed and breakfast under sommaren.
Foto: Amanda Ekblad
Anna Sjögren jobbar på Bråbo bed and breakfast under sommaren.

Gudrun Arvidsson berättar att det har varit mycket jobb och att hon och Mats Arvidsson jobbar från sju på morgonen till sju på kvällen.

– Det gäller att man tycker om det man gör annars skulle man inte orka.

Veckan som kommer ska paret ha lite semester och verksamheten kommer efter det att vara öppet några helger till i augusti.

Gudrun och Mats Arvidsson trodde att de som skulle bo på deras bed and breakfast skulle göra det för att utforska Bråbobygden. Men så har inte varit fallet.

– Vi trodde folk skulle komma hit för att kolla på Bråbobygden men de flesta har varit folk som ska åka till Gotland eller Astrid Lindgrens värld säger Gudrun Arvidsson.