Gäddfisketävling gick av stapeln i helgen

Oskarshamn Artikeln publicerades
Under Oskarshamns Pike Open 2019 gällde det att få de två längsta gäddorna på kroken. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.
Foto: Patric Söderström
Under Oskarshamns Pike Open 2019 gällde det att få de två längsta gäddorna på kroken. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.

186 centimeter, så långa var de två gäddorna tillsammans som det vinnande laget i Oskarshamnns Pike Open 2019 fångade under tävlingen i helgen.

Det blev Team Gäddhäng/Bengtsson som knep förstaplatsen i vårens upplaga Oskarshamns Pike Open. På andra plats kom Team Nynäs Gäddgapet vars två längsta gäddor mätte 175 centimeter. Team Hookings fick bronspengen med gäddor som tillsammans var 172 centimeter långa.

Under tävlingen prisades också fiskaren som fick upp den längsta gäddan, Rikard Lagerqvists gädda mätte hela 96 centimeter.

Fiskesträckan för tävlingen var från Emån i söder till Verkebäcksviken i norr. Tävlingen startade klockan sju på lördagsmorgonen och innan klockan 17 på söndagen behövde alla bilder på fiskarna vara inlämnade.

Gäddorna behövde vara minst 75 centimeter långa för att räknas. De skulle fotas liggande vid en måttbräda och när fiskaren poserade med fisken.

Det gällde att fånga de längsta gäddorna. Den totala längden på laget två längsta fiskar var det som räknades. Lagen fick fiska hur mycket de ville mellan start och målgång. Runt 25 lag var anmälda till tävlingen.