Golfrunda ledde till nya krögare på restaurangen

Skorpetorp

 

I vår när dörrarna öppnas igen till Skorpetorps golfrestaurang är det nya personer bakom spakarna.
Foto: Mohammad Abdulrahim
I vår när dörrarna öppnas igen till Skorpetorps golfrestaurang är det nya personer bakom spakarna.

Framåt vårkanten när golfspelarna hittar tillbaka till golfbanan igen kommer gästerna mötas av nya ansikten på Skorpetorps golfrestaurang.

Nu är det klart vilka som kommer att driva restaurangen vid golfbanan när det är dags att öppna för säsongen. Trion Andreas Andersson, Christoffer Jönsson och Tobias Fiebig tar över. Tillsammans driver de en bowlinghall med mat och bowling i Västervik.

De hade planer på att utöka sin verksamhet söderut i landet och chansen dök upp på oväntat håll.

– Vi spelade golf här några gånger i somras, de fick veta att vi var krögare och de frågade om vi var intresserade, säger Andreas Andersson.

På den vägen är det, efter lite betänketid bestämde de sig för att hoppa på. Först ville de hitta en bra platschef och när de hade gjort det tog de beslutet att satsa.

– Vi hade pratat om att utöka och hitta något mer i Kalmar län. Det här känns som ett jättebra steg för oss, säger Andreas Andersson.

De kommer att hyra restaurangen och inventarierna från Oskarshamns golfklubb.

Lunchserveringen kommer att fortsätta.

– Vi kommer att servera vällagad husmanskost som går snabbt att äta för golfspelarna som vill ut och spela igen.

De kommer satsa lite extra på catering också.

– Det här ska bli jättekul, det blir en bra utmaning, säger Andreas Andersson.

Det blir ett bra komplement till bowlinghallen. Där är trycket högst under hösten och vintern. På sommaren är det inte så många som vill bowla, däremot är det en populär tid för golfare.