Handledare tackades för sin insats

Oscarsgymnasiet Artikeln publicerades
Restaurangeleverna fick ett tack tillbaka av handledarna efter en lyckad tvårättersmiddag.
Foto: Mohammad Abdulrahim
Restaurangeleverna fick ett tack tillbaka av handledarna efter en lyckad tvårättersmiddag.

Varje år ställer företag och offentliga verksamheter upp och erbjuder elever på Oscarsgymnasiet praktik. På torsdagskvällen var det dags för Oscarsgymnasiet att bjuda igen.

Årets handledarträff samlade cirka 100 handledare som under 2018 tagit emot praktikanter från en rad olika program på Oscarsgymnasiet.

– Träffen är vårt sätt att visa på uppskattning och att vi är tacksamma över att våra elever får komma ut och praktisera, säger Magnus Rydhage, rektor för yrkesprogrammen på Oscarsgymnasiet.

APL står för Arbetsplatsförlagt lärande och utgör en central roll i elevernas utbildning.

– Praktiken är viktig och eleverna som berörs är ute på allt från små företag till större arbetsgivare som landstinget och kommunen, säger Rydhage.

Handledarträffen har många år på nacken och följer ungefär samma mönster år från år; underhållning av elever på estetprogrammet i aulan, lite information och tacktal och en fin tvårättersmiddag, lagad av restaurangeleverna på skolan.

– Det här är ett ypperligt tillfälle att låta eleverna träna på alla momenten som ingår i restaurangutbildningen, säger Magnus Rydhage

Nathali Jutqvist, går sista året på Restaurang- och livsmedelsprogrammet och är en av kvällens många servitörer.

– Under tre år har jag inte bara lärt mig att servera utan också bemöta andra människor på ett bra sätt. Det är väldigt lärorikt och jag kan rekommendera det.

Hon vill satsa på servitörsyrket i framtiden.

– Man får ut mer av det än vad man tror. Det är väldigt roligt och man kan komma väldigt långt med det här yrket.