Helgens slagsmål i Oskarshamn

Oskarshamn Artikeln publicerades

Latitud 57 avlöpte utan några allvarliga incidenter. Med det sagt så uppstod några våldsamma situationer i Oskarshamn under helgen.

En man född 1996 har anmält att han har blivit slagen av en jämnårig man i ansiktet, under ett besök på Pub Munthe. Slaget som utdelades vid 01.40-tiden, natten till lördag, ska ha gjort ont. Anledningen till slaget är oklar.

Vid en bar inne på festivalområdet ska en man född 1985 ha blivit slagen i ansiktet av en för honom okänd man. Slaget ska enligt den slagne ha skett helt oprovocerat. Misshandeln ska ha skett runt midnatt, natten till lördag.

En stund senare ska en kvinna ha örfilat en annan kvinna inne på festivalområdet. Tre lavetter ska av oklar anledning ha utdelats och efter misshandeln sökte målsäganden upp ordningsvakter som kontaktade polisen. Bägge kvinnorna är födda i mitten av 90-talet.

Samma natt stoppades en polispatrull av ordningsvakter som hade tagit hand om en blodig man i 20-årsåldern. Riktigt vad mannen hade råkat ut för är oklart, men det pratades om att han har blivit knuffad över en stenmur av en okänd person, inne på festivalområdet eller i närheten av.