Kommunen går vidare utan Circle Resort

Figeholm Artikeln publicerades
The Circle Resort.
Foto: www.cenario.com
The Circle Resort.

Oskarshamns kommun kommer inte att ta hänsyn till The Circle Resort vid utbyggnaden av avloppsreningsverket i Figeholm.

I våras berättade kommunalrådet Andreas Erlandsson (S) att kommunen ville ha besked om framtiden för semesteranläggningen The Circle Resort inom ett par månader. Detta för att kunna planera utbyggnaden av avloppsreningsverket i Figeholm.

– De ska svara innan sista juni om de är intresserade av att gå vidare, annars går vi vidare utan Circle Resort, sa Andreas Erlandsson på en utfrågning av de politiska partierna i Figeholm.

Enligt Erlandsson har Kristian Wendelboe och hans kollegor svarat att de söker vidare efter samarbetspartners, men de har inte gett ett tydligt ja- eller nejsvar på kommunens fråga.

– Vi har tagit beslutet att vi går vidare i våra beräkningar utan Circle Resort vad gäller dimensionering av VA-lösningar och så vidare, säger Andreas Erlandsson.

Han ser inte beslutet som någon dödsstöt för semesteranläggningen.

– Skulle Circle Resort bli aktuellt i en framtid tar vi ställning då hur vi löser det. Men i dagsläget går vi vidare utan dem.

Kommunalrådet uppger att exploatörerna känner sig begränsade av att endast första etappen av semesteranläggningen får byggas.

– De skulle vilja att alla tre delar går igenom.

Hur många personer avloppsreningsverket i Figeholm kommer att dimensioneras för kan Erlandsson inte svara på. Han hänvisar till tekniske chefen Torsten Nilsson, som är på semester.

Nyheterna har inte heller lyckats nå Kristian Wendelboe för en kommentar.