Kommunpolisen flyttar till Malmö permanent

Oskarshamn Artikeln publicerades

Thommy Brännström ska sluta som kommunpolis och flytta till Malmö för att jobba där utan att behöva veckopendla.

Thommy Brännström slutar som kommunpolis och ledamot i fullmäktige och ska flytta till Skåne
Foto: Henrik Nilsson
Thommy Brännström slutar som kommunpolis och ledamot i fullmäktige och ska flytta till Skåne

Kommunpolisen och ledamoten i kommunfullmäktige Thommy Brännström slutar sina jobb i Oskarshamn och ska flytta till Malmö. Han har redan tidigare varit temporärt beordrad till den skånska staden under de senaste åren. Först jobbade han där som gränspolis och senare med det stora antalet dödsskjutningar som skedde i området förra året. Anledningen till flytten är att Thommy Brännström ska jobba för polisen i Malmö permanent.

– Jag har veckopendlat till Malmö under en längre period nu. Jag har bestämt mig att det blir bättre att helt enkelt flytta och bo där istället för att åka den långa sträckan, säger han.

Förutom att vara kommunpolis är Thommy Brännström även en socialdemokrat och har varit en ledamot i kommunfullmäktige och tekniska nämnden. Han har till och med varit på en hög plats på Socialdemokraternas preliminära kommunvallista. Thommy Brännström har redan nu jobbat mindre med det på grund av det tidigare nämnda jobbet i Malmö men nu slutar han helt och hållet med lokalpolitik. Han är inte heller säker om han ska fortsätta som politiker i det nya hemorten.

– Jag har inte bestämt mig ännu om jag ska engagera mig politiskt i Malmö eller inte, säger han.

Thommy Brännström ska byta hemort i början av juni 2018.