Premiär för Lasse Maja och kärleksmysteriet

Oskarshamn Artikeln publicerades
Under kärleksfestivalen blir det dramatiskt.
Foto: Gustav Röriksson
Under kärleksfestivalen blir det dramatiskt.

På lördagen var det premiär för Teatersällskapets uppsättning av Lasse Majas detektivbyrå. På scen under Tolvskillingsmarken stod lokala teatertalanger i åldrarna 6-14 år.

Det är sommar i staden Valleby. Lasse och Maja har löst ännu ett mysterium och ser fram emot ett långt sommarlov. Men när det anordnas en kärleksfestival i Valleby blir duon indragna i ännu en deckargåta.

Det var Oskarshamns Teatersällskap, under ledning av Hannah Brorsson som stod för underhållningen och framför scenen på Lilla Torget var stämningen förväntansfull.

– Halleluja för en så trevlig festival, säger prästen efter att ha kramat polismästaren. Teaterensemblen uppmanade publiken att krama varandra, för då skänker juveleraren Muhammed Karat pengar till jordens fattiga barn.

Lasse och Maja läser i tidningen om kärleksfestivalen.
Foto: Gustav Röriksson
Lasse och Maja läser i tidningen om kärleksfestivalen.

Och även om regnet stod som spö i backen trotsade många i publiken det bistra vädret. Och kärleksfestivalen på scen fortsatte i en tävling i pardans.

Men snart gick allt snett. Ljuset försvann och alla i tävlingen trillade pladask på golvet. Efteråt blir domaren Mary rånad och pengarna som skulle till alla fattiga barn är borta.

Då var det upp till Lasse Majas detektivbyrå att lösa ännu ett fall. Och för den som vill veta hur det gick får se till att kolla in föreställningen i framtiden.