Latitud 57 hyllas av kommunen

Oskarshamn Artikeln publicerades

Oskarshamns kommun höll en pressträff på måndagen med anledning av priset Liveapan. I kategorin årets arrangemang vann Latitud 57.

Johanna Wihl, Näringsslivschef, Christian Åberg, festivalgeneral för Latitud 57 och Andreas Erlandsson, Ordförande i kommunstyrelsen.
Foto: Anton Sjöberg
Johanna Wihl, Näringsslivschef, Christian Åberg, festivalgeneral för Latitud 57 och Andreas Erlandsson, Ordförande i kommunstyrelsen.

På plats för att ta emot hyllningarna var Christian Åberg som är festivalgeneral för Latitud 57. Johanna Wihl, Näringsslivschef, Ted Lindquist, Marknadschef och Andreas Erlandsson, ordförande i kommunstyrelsen var där från kommunens sida.

– Det hela var först helt overkligt. Jag har ju tidigare bara varit där som åskådare, men att ta emot ett så stort pris och kunna titulera festivalen som bästa arrangemang i Sverige är ju väldigt roligt, säger Christian Åberg.

Tidigare har det främst varit större arrangemang i större städer som blivit tilldelade priset. Men Christian Åberg tycker att det är väldigt roligt att det blev annorlunda i år.

– Att en festival i Stockholm får pris för årets arrangemang kanske inte känns så konstigt eller uppseendeväckande. Men att Latitud 57 i lilla Oskarshamn blir framröstad av de stora bokningsbolagen blir ju väldigt mycket större. Det är kul att de även tänkt på en mindre ort.

Priset Liveapan tävlas om i hela landet och därför är det givetvis stort att Latitud 57 i Oskarshamn får priset. Christian Åberg berättar att det har gjorts en logga som visar på att staden vunnit priset. Ted Lindquist menar att det är jättebra för Oskarshamn som stad att kunna skryta med. Döderhultarn, världens bästa konditor och årets arrangemang 2018.

Christian Åberg menar att priset eventuellt kan ge festivalen mer uppmärksamhet från större artister, men att intresset redan är rätt stort för Latitud 57. Det är snarare festivalens budget som avgör vilka artister som kommer. Latitud 57 är känt för att ta hand om sina artister väl och att många därför vill komma, säger Christian Åberg.

– Helst skulle man vilja ha festivalen en hel vecka för att ta in både större och lokala artister. Men det är ju inte möjligt. I år får vi ju dock hit Ulf Lundell, vilket varit min drömartist ända från början. Nu vet jag inte vem min drömartist är. Bruce Springsteen kanske.