Lilla Torgets parkering får ny infart

Oskarshamn Artikeln publicerades
Skissen som ligger till grund för hur Lilla Torget ska förändras.
Skissen som ligger till grund för hur Lilla Torget ska förändras.

Med en miljon i budget ska Lilla Torget i Oskarshamn få ett rejält lyft.

En arbetsgrupp har tagit fram ett förslag som förankrats hos politiken även om det formella beslutet ännu inte har fattats

I förslaget ska det finnas plats för inte mindre än tre olika uteserveringar.

– Vi möjliggör för olika uteserveringar, bland annat drar vi fram ström. Sedan ska kontakt tas med näringslivet. Sedan får vi se vad det mynnar ut i, allt från fullserviceservering till glasskiosk är möjligt, säger stadsarkitekten Erik Hjertqvist.

En förändring som är kopplad till uteserveringar och uteliv är flytt av infarten till parkeringen. I förslaget ska infarten vara från Östra Torggatan.

– Det är inte med i det här förslaget men i framtiden ser vi en möjlighet att till exempel sommartid stänga av Köpmangatan vid Lilla Torget för att få ytterligare yta för uteliv, säger Hjertqvist.

Glöm ett tomt och kalt torg. Nu ska det göras om.
Glöm ett tomt och kalt torg. Nu ska det göras om.

Det ska också byggas en scen men den ska också vara en sittmöbel de dagar det inte är evenemang. En fast lekplats ingår i planerna liksom mer grönska.

Räcker pengarna?

– Det återstår att se. Vi har en miljon från kommunen och pengar från Boverket till planteringarna. Det kan bli så att vi får ta vissa delar i en andra etapp, säger Erik Hjertqvist.