Lisa Dagnäs kom femma i SM för unga bagare

Kristdala/Göteborg Artikeln publicerades
Vinnarfyran i SM för unga bagare: Fanny Johansson, Gabriel Olsson, My Lindqvist och Malin Nordberg.
Foto: Håkan Ivarsson/Sveriges bagare & konditorer
Vinnarfyran i SM för unga bagare: Fanny Johansson, Gabriel Olsson, My Lindqvist och Malin Nordberg.

Lisa Dagnäs från Kristdala fick nöja sig med en delad femteplats i SM för unga bagare.

Tio finalister gjorde på onsdagen upp om titeln svensk mästare för unga bagare 2019. En av dem var 19-åriga Lisa Dagnäs från Kristdala som till vardags studerar på Yrkeshögskolan i Kristianstad.

Under den fem timmar långa finalen, som ägde rum i bageriet på Ester Mosessons gymnasium i Göteborg, fick finalisterna ta fram 148 bakverk i fem olika kategorier.

Lisa Dagnäs.
Foto: Håkan Ivarsson
Lisa Dagnäs.

Vann gjorde Fanny Johansson från Tranås som imponerade med sitt maffiga skådebröd med temat ”steam punk”. Lisa Dagnäs, som förra året vann skol-SM i bageri, kom på delad femteplats i finalen.

– Jag är enormt imponerad, vilken insats av alla tävlande vi har sett här i Göteborg idag. Inte minst av Fanny som verkligen tänkt nytt. Hennes förmåga att få med temat ”steam punk” från industrialiseringen på 1800-talet i både färg, form och smak är beundransvärt. Det är första gången jag ser bakverk med kugghjul, kol och höga hattar. Idag har vi sett framtidens bageriprofiler och de är verkligen redo att ta sig an bagaryrket med full kraft, säger Martin Lundell, vd för branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer, i ett pressmeddelande.