Maggans lägger ner

Oskarshamn Artikeln publicerades
Johan Jansson och Jörgen Bjäremo har beslutat sig för att lägga ner Maggans gatukök.
Foto: Sofia Thomson
Johan Jansson och Jörgen Bjäremo har beslutat sig för att lägga ner Maggans gatukök.

Efter 14 år har ägarna av Maggans gatukök sålt vidare fastigheten.

– Det har varit några tuffa år på slutet, säger föreståndaren Johan Jansson.

En epok i Oskarshamns gatukökshistoria är på väg att gå i graven.

Maggans gatukök på Hantverksgatan har i många år tillhandahållit hungrande oskarshamnare Sibyllaförtäring. Men nu sjunger verksamheten på sista versen.

Männen bakom Maggan, Jörgen Bjäremo och Johan Jansson, har sålt lokalen till en individ vars namn de i dagsläget inte vill röja (så mycket kan de dock säga att personen i fråga på intet vis är kopplad till den omskrivna restaurangen Jojjes kök).

Beslutet har varit på gång under en längre tid.

– Vi fattade det egentligen för ett, två år sedan. Vi har haft stora problem i och med att vi har haft ombyggnader här utanför. Så det blev ju jobbigt, säger Johan Jansson.

Maggans gatukök.
Maggans gatukök.

Till att börja med lade Magganmännen ut en annons på Blocket, vilken dock togs emot med svalt intresse. Det var först när ombyggnation i området var till ända som anbuden började trilla in.

– När det blev färdigt tyckte vi faktiskt att det blev jättebra, och då kände vi att det var läge att lämna över till någon annan. Nu när det finns bra förutsättningar att starta upp en ny verksamhet, säger Jörgen Bjäremo.

Hur skulle ni sammanfatta de här åren?

– Det har varit mycket upp och ner. Vi har haft bra och vi har haft sämre år. Men det ska bli skönt att gå vidare med något annat, som egenföretagare har man egentligen ingen ledighet över huvud taget, säger Johan Jansson.

Kommer ni fortsätta att jobba ihop?

– Det tror jag inte, vi kommer att söka jobb var och en på sitt håll. Det är som ett gammalt äktenskap, nu är det skilsmässa, säger Johan Jansson.

Sista dagen som Maggans har öppet är lördagen den 22 december.