Mamma hotade att döda förskolepersonal

Oskarshamn Artikeln publicerades
En mamma åtalas för olaga hot efter att ha hotat döda personalen på hennes sons förskola. OBS! Barnet på bilden har inget med artikeln att göra.
Foto:Pontus Lundahl/TT
En mamma åtalas för olaga hot efter att ha hotat döda personalen på hennes sons förskola. OBS! Barnet på bilden har inget med artikeln att göra.

En kvinna i 35-årsåldern från Oskarshamn åtalas för olaga hot efter att ha lämnat ett meddelande på en telefonsvarare där hon hotar att döda personalen på hennes sons förskola om de låter honom åka hem till sin pappa en gång till.

Dödshotet framfördes inte direkt till förskolepersonalen utan till sonens barnpsykolog.

På hennes telefonsvarare begär mamman att psykologen sätter dit förskolepersonalen för annars "kommer jag att ta död på dem".

Hon upprepar dödshotet tre gånger.

"Jag lovar jag dödar dem för nu är jag trött på alltihopa. En gång till att han åker till sin pappa då är alla döda. För nu är jag trött på detta. Tar du inte han därifrån nästa vecka så är ni döda allihopa."

Även barnpsykologen känner sig hotad och finns med som målsägande.

Mamman själv nekar till anklagelserna och säger att meddelandet inte var menat som ett hot. Att hon varken syftade på psykologen eller förskolepersonalen när hon sa så utan att hon tvärtom syftade på sig själv och sonen. Att de skulle vara döda om man inte gjorde någonting.

Enligt mamman har hon anmält pappan till socialtjänsten flera gånger då han har missbruksproblem, men utan att det har lett någon vart. Enligt mamman har sonen betett sig konstigt efter att ha varit hos pappan och att det är därför hon kontaktade en barnpsykolog.

Mamman säger att hon inte har haft för avsikt att hota eller skada någon utan att hon kände sig hjälplös eftersom ingen lyssnade på henne och att hon bara ville att psykologen skulle prata med personalen på ett sätt så att pojken inte fick vara hos sin pappa längre.

Då det var till barnpsykologen som meddelandet lämnades så var det hon som gjorde polisanmälan. Hon yrkar ett skadestånd på 5 000 kronor som avser kränkning.

Barnpsykologen har själv i förhör uppgett hur hotet har väckt mycket obehag hos henne och hur hon under den första månaden kände sig mer vaksam, nervös, orolig och spänd. Så pass att hon hade svårt att somna ibland.

Förskolepersonalen vill inte ha något skadestånd.