Många tog chansen att motionera med polisen

Oskarshamn Artikeln publicerades
Alwa Brånstrand, Emilia Karlsson, Peter Karlsson, Pia Karlsson och Maria Brånstrand var laddade inför den första polisjoggen på slingan i Kristineberg.
Foto:Ida Svensson
Alwa Brånstrand, Emilia Karlsson, Peter Karlsson, Pia Karlsson och Maria Brånstrand var laddade inför den första polisjoggen på slingan i Kristineberg.

Det hör inte till vanligheten att en polisbuss parkerar vid slingan i Kristineberg. Ett 40-tal personer kom för att motionera med polisen.

På måndagskvällen när mörkret sänkt sig över Kristineberg var det ovanligt många motionärer som samlades vid slingan. De var där för att promenera eller jogga med polisen.

– Vi är sex poliser här i kväll. Vi gör det här för att fler ska våga sig ut trots att det är mörkt, säger Sara Trulsson vid Oskarshamnspolisen.

Det här var det första av tre tillfällen, nästa blir om en vecka vid samma tid, sista tillfället blir den 4 december.

Bibbi Signell och Carina Trulsson hade åkt hela vägen från Mönsterås. De var utrustade med reflexväst, reflexer och ficklampa.

– Vi är ofta ute och går och vi ville gå någon annanstans. Vi hörde om det här och tyckte att det var en så bra idé. Det är inte alltid man känner sig så trygg när man är ute och går, säger Carina Trulsson.

– Vi brukar gå tillsammans, man vill inte gärna gå själv, säger Bibbi Signell.

Polisen delade ut reflexer till alla som dök upp vid slingan. Slimo Safouane kom joggandes med sitt gäng.

Johannes Lindberg, ordförande för Liberalerna i Oskarshamn kom för att springa.

– Vi vill visa vårt stöd när polisen gör en insats för att öka tryggheten, säger han.

Polisinspektören Peter Karlsson var glad över att så många nappade.

– Det är jätteroligt och vi hoppas att det håller i sig. En förhoppning är att de som är med hittar kamrater att motionera med.

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Östra Småland Nyheterna så godkänner du samtidigt våra regler.

På ostrasmaland.se är det möjligt att kommentera vissa artiklar. Dock tar vi bort möjligheten att kommentera artiklar med rättsrelaterat innehåll, till exempel domar och åtal. Vi hade den möjligheten tidigare, men fick då mängder med kommentarer med innehåll som vi inte kunde publicera.

För att kunna kommentera måste du ha ett användarkonto hos Disqus, vars verktyg för kommentarer används på ostrasmaland.se. På tider då Östra Småland Nyheternas webbredaktion inte är bemannad går det inte att kommentera artiklar på ostrasmaland.se

ostrasmaland.se tillämpar eftermoderering av läsarkommentarerna. Det innebär att den som skriver en kommentar får den publicerad i det närmaste omedelbart, men att kommentaren senare kan komma att modereras bort om den inte lever upp till riktlinjerna för läsarkommentarer på ostrasmaland.se.

Det innebär också att vid publiceringen är det den som skrivit kommentaren som är juridiskt ansvarig för dess innehåll och därmed kan bli anmäld för exempelvis förtal. Efter modereringen är det ansvarig utgivare på Östra Småland Nyheterna som bär det juridiska ansvaret.

Läsarkommentarer - riktlinjer

Vi har högt i tak.

Vi har en tillåtande grundinställning.

Vi vill att användarna ska komma till tals.

Men

Vi tillåter inte läsarkommentarer i samband med rättsrelaterade artiklar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer där någon anklagas för brottslighet.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara osanningar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara faktafel.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med synpunkter eller åsikter som inte är relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi publicerar inte läsarkommentarer om etnisk grupp, kön, sexuell läggning, politisk tillhörighet, yrke eller religion om det saknar betydelse i sammanhanget

Vi tillåter kritik mot personers handlingar och beslut. Etiska spelregler gäller.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppgifter som vi av etiska skäl undvikit att publicera i den diskuterade artikeln.

Vi kan publicera länkar till andra webbplatser, men de ska vara relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi rättar inte grammatiska fel, stavningsfel, meningsbyggnadsfel mm i läsarkommentarerna.