Många undersköterskor behövs till två nya boenden för äldre

Oskarshamn Artikeln publicerades
I september ska det forna hotellet har förvandlats till ett särskilt boende med 20 lägenheter i två plan. Det ska heta Hantverksgatan 17.
Foto: Ida Svensson
I september ska det forna hotellet har förvandlats till ett särskilt boende med 20 lägenheter i två plan. Det ska heta Hantverksgatan 17.

 

25 undersköterskor söks till det nya boendet på Hantverksgatan och tio undersköterskor till Solbacka, plus tre undersköterskor med specialistkompetens. Kommunen hoppas på stort intresse.

Det hör inte till vanligheten att kommunen lägger ut jobbannonser för så många undersköterskor samtidigt, förutom när det handlar om sommarvikariat.

I september slås dörrarna upp till det nya boendet Hantverksgatan 17, lokalen som Hotell Ett huserade i tidigare. Samtidigt öppnar ett nytt demensboende i de tio lägenheterna som just nu byggs på Solbacka.

Till boendet på Hantverksgatan 17 behövs 25 undersköterskor för både dag och nattjobb. Utöver det söker kommunen två undersköterskor med specialistkompetens. Till Solbacka handlar det om tio undersköterskor och en undersköterska med specialkompetens.

Annonserna lades ut i helgen.

– Vi hoppas att många är intresserade och är sugna på att får vara med och starta upp något från början, säger Helena Steen, områdeschef äldreomsorgen.

Hon och hennes kollegor hade redan innan fått förfrågningar på telefon om när annonserna skulle komma ut.

– Vi får se vilket gensvar vi får.

Det är öppet för alla att söka, även för alla som redan jobbar i någon av kommunens verksamheter. Det kan bli en kedjeeffekt.

– Om en person jobbar i ett annat boende eller i en hemtjänstgrupp och får jobb på det nya boendet får vi hitta en ersättare till den gamla arbetsplatsen.

Att annonserna går ut redan nu är för att rekryteringen ska kunna vara klar innan sommaren.

– Då vet alla hur det blir innan sommaren drar igång och vi kan ha en god planering inför starten.

Men att starta ett helt nytt boende för med sig en del utmaningar.

– Utmaningen är att få ihop arbetsgruppen och att hitta rutiner som fungerar, alla är nya och det är bara att prova och prova för att hitta rätt. Men det är en rolig utmaning.

Helena Steen berättar att både chefer och medarbetare är positiva till att nya boenden skapas.

– Det är väldigt roligt att få börja på något helt nytt. Det går att använda nya arbetssätt, inget sitter i väggarna.

Nya platser behövs.

– Vi har en brist på boendeplatser. Det här kommer göra att trycket på kön minskar och det känns skönt. Ingen ska behöva vänta på att få en plats på ett boende.

Att undersköterskor med specialistkompetens sökes är lite av ett test.

– Vi vill satsa på undersköterskor som läst vidare och se hur vi kan använda den specialistkompetens som finns för att höja kvaliteten.

Det är inte specificerat vilken kompetens som eftersöks.

– Vi är öppna för allt.

Tanken är att den extra kompetens ska användas för kvalitetsfrågor.

– Det kan vara att höja kvalitén på dokumentation eller på olika aktiviteter som vi gör, det kan också vara att hitta kreativa arbetssätt och annorlunda sätt att jobba kring demensfrågor.

Att få tag på undersköterskor är inte alltid helt lätt.

– Ibland går det fort och ibland tar det lite längre tid, säger Helena Steen.