Medieprofiler i traktorracet

Döderhult Artikeln publicerades
Fredrik Svensson är Nyheternas representant i kändisracet, som i år blir ett medierace. På fredagsförmiddagen fick han provköra en traktor i Döderhultsdalen. 4 bilder
Foto:Jimmy Larsson
Fredrik Svensson är Nyheternas representant i kändisracet, som i år blir ett medierace. På fredagsförmiddagen fick han provköra en traktor i Döderhultsdalen.

Under lördagen väntas tusentals besökare till det populära traktorracet i Döderhultsdalen. Vid sidan av den vanliga tävlingen utlovas ett kändisrace med mediefolk.

För 15:e gången i ordningen bjuder LRF:s kommungrupp på lördagen in till traktorrace i Döderhultsdalen.

Dagen före racet jobbades det intensivt med förberedelserna. Samtidigt fick deltagarna i kändisracet provköra en traktor.

Tidigare år har politiker och idrottsprofiler ställt upp i kändisracet. I år sätter sig medarbetare från de lokala dagstidningarna och annonsbladen bakom ratten.

– Det gick snabbare än jag trodde, säger Fredrik Svensson, journalist på Nyheterna, efter att ha kört en provrunda mellan höbalarna.

Han kommer att ställas mot medarbetare från Oskarshamns-Tidningen, Stadsmagasinet, Oskarshamns Annonsblad samt en kommunikatör från Oskarshamns kommun.

– Det ser tufft ut, säger Fredrik Svensson om konkurrensen.

– Några ser ut att ha kört traktor tidigare.

Själv har Fredrik Svensson begränsad erfarenhet av traktorkörning.

– Jag har testat för 20–25 år sedan hos en kompis som hade traktor.

Någon vinnarskalle säger han sig inte besitta. Men han hoppas ändå på en hyfsad placering.

– Jag har inte förhoppningar om att vinna, men jag ska nog inte komma sist om jag inte lyckas välta traktorn.

Underhållningsvärdet väntas bli högt.

– Det kommer nog att bli jätteroligt att titta på.

Inför årets tävling har färggranna höbalar placerats ut i Döderhultsdalen, vilket har sin förklaring.

– En nyhet för i år är att vi har kopplat ihop racet med prostatacancerföreningen och bröstcancerföreningen, säger Lars Wyckman från LRF:s kommungrupp.

– Sedan några år tillbaka tillverkas rosa och blå balar. För varje bal går en slant till respektive förening. I år har vi valt att plasta in rosa och blå balar för att visa att vi stödjer det här.

Besökarna har även möjlighet att betala en frivillig parkeringsavgift för att stödja föreningarna.

– Vi kommer att ha en stor fri parkering nere på åkern. I gengäld har man möjlighet att lägga en slant till föreningarna.

För att undvika trafikkaos vill arrangörerna att besökarna parkerar på åkern och inte längs Norra vägen. Tidigare år har traktorracet haft ett publiksnitt på 3 000 personer.

– Förutom förra året när det ösregnade från första start till sista start. Då kom det 1 500 personer.

Fakta

Traktorracet i Döderhultsdalen

Traktorracet är en av höstens största folkfester i Oskarshamn. I år ställer 16 personer upp i tävlingen. Det blir även ett kändisrace med sex deltagare. En stor mängd utställare, matförsäljning och aktiviteter för barn utlovas också.

Visa mer...