Misshandlade flickvännen – döms till fängelse

Oskarshamn Artikeln publicerades
Foto: Anders Wiklund/TT

En 24-årig man i Oskarshamn som tidigare har suttit i fängelse för bland annat grov misshandel och grov stöld döms på nytt till fängelse i två månader efter att ha misshandlat sin flickvän.

24-åringen hade nyligen avtjänat sitt senaste fängelsestraff när han i somras inledde ett nytt förhållande. Flickvännen visste om mannens fängelsestraff, men ville ge honom en chans. Det dröjde dock inte länge innan hon började misstänka att han tog droger. En dag tog hon honom på bar gärning när han satt och blandade in cannabis i cigaretter. Hon tog cigarettpaketet ifrån honom varpå 24-åringen tog tag om hennes överarmar och rev ner henne på golvet för att få tag i paketet.

Samma dag när de låg i sängen så tittade flickvännen i 24-åringens telefon varpå hon upptäckte att han hade skrivit om henne med en annan tjej. Efter att ha väckt 24-åringen och påtalat detta ska 24-åringen ha sprungit efter henne för att få tag på telefonen. Det slutar med att han slår henne i bröstkorgen, trycker ner henne i sängen och tar tag om hennes hals, var på hon får svårt att andas. Enligt flickvännen ska han ha hållit samma grepp i cirka tio sekunder.

24-åringen själv förnekar brott, men tingsrätten finner flickvännens berättelse både detaljerad och trovärdig. Det finns även bilder och ett vittne i direkt anslutning till gärningen som kan bekräfta flickvännens berättelse. Samt en inspelad ljudfil som flickvännen spelat in där 24-åringen erkänner vad han har gjort.

Att 24-åringen och flickvännen idag har återupptagit sin relation gör också att tingsrätten inte finner något rimligt skäl för målsägande att felaktigt anklaga den tilltalade för brott.

24-åringen döms till två månaders fängelse och ska betala ett skadestånd till sin flickvän på 7 500 kronor.