Misstänkt mordbrännare frisläppt

OskarshamnKort efter branden som startades i lördags kväll i en fastighet på Norra Strandgatan greps 20-åringen. Vittnen hade sett en man springa från fastigheten ned till hamnen där 20-åringen greps. Natten till söndag anhölls 20-åringen och . Under tisdagen försatte kammaråklagare Thomas Hagman 20-åringen på fri fot. Artikeln publicerades

Den misstänkte 20-årige mordbrännaren som häktats under måndagen försattes under tisdagen på fri fot. Men misstankarna finns fortfarande kvar fast brottet kan rubriceras om.

– Jag försatte honom på fri fot, då intresset att beivra saken sjunkit, och att det inte längre motiverade frihetsberövandet, säger Thomas Hagman.

Att frihetsberöva mannen under utredningen anses inte proportionellt till brottet.

Rubriceringen av brottet kan komma att ändras. Åklagare Hagman har ännu inte bestämt sig för rubriceringen och förundersökningen pågår.

Enligt uppgift kan rubriceringen bli skadegörelse alternativt grov skadegörelse istället för mordbrand. Av den anledningen att fastigheten ska rivas. Där ska göras plats för parkering åt Saft. Resonemanget om ändrad rubricering vill Hagman varken bekräfta eller dementera.

– Jag vill i detta läge inte redogöra för detta. Jag har inte tänkt färdigt i saken, och förundersökning pågår fortfarande, säger han i en kommentar.

Den 20-åriga mannen som är misstänkt för mordbranden är skriven i Jönköping och är inte tidigare dömd för något brott.