Möt Kalmar läns första nyfödda för året 2018

Kalmar Artikeln publicerades
Pappa Björn Malm med sitt nyfödda flickebarn som nöjt fått tag på pappas finger.…
Foto:Anton Hansson
Pappa Björn Malm med sitt nyfödda flickebarn som nöjt fått tag på pappas finger.…

Fyra minuter efter tolvslaget på nyårsnatten, en tid som vanligtvis spenderas med fyrverkerier, nyårskyssar och champagneskålande, föddes Kalmar läns första bebis för år 2018.

De flesta av stadens invånare intog gator och torg för att fira ett nytt år genom att betrakta skådespelet på himlen med sina nära och kära. Samtidigt, i en förlossningssal på Länssjukhuset i Kalmar, firade Rebecka och Björn Malm en helt annan nyhet.

Klockan 00.04 på nyårsnatten föddes deras första barn tillsammans, i stunden troligen omedvetna om att de även firade Kalmar läns förstfödda bebis för året 2018.

– Det var ett lite ovanligt nyårsfirade. Raketerna märkte jag inte av, jag hade lite annat att tänka på, säger en trött men lycklig Rebecka Malm.

Ursprungligen var barnet beräknat att födas den 23:e december. Själva trodde Rebecka och Björn Malm på den 4:e januari. Men efter en sömnlös natt dagen innan nyårsafton åkte de in till sjukhuset på nyårsaftons eftermiddag. Ett tiotal timmar senare föddes således deras ögonsten.

Barnet är hennes första, men hemma väntar tre bröder som är pappa Björn Malms sedan tidigare. De nyblivna föräldrarna är något trötta efter en händelserik natt, men är glada och lättade över att ha fått ett friskt flickebarn.

– Vi har några alternativ som vi tänkt på så klart, men i har inte bestämt vad hon ska heta ännu, säger Björn Malm.

Nu väntar ytterligare en del vila innan de kan åka hem till Lindsdal. Tiden efter förlossningen har varit lite grumlig, medan de sovit, myst och fått besök av familjemedlemmar.

– Vi vill också passa på att tacka den fantastiska personalen här på förlossningen och BB. De överträffade alla förväntningar. Verkligen rätt personer på rätt platser, säger Rebecka Malm.